LONDON, 12. oktober 2017 – Viasat World, vodilna medijska hiša, danes oznanja, da na ključnih trgih na območjih srednje in vzhodne Evrope uvaja drzno novo vsebinsko blagovno znamko, Epic Drama. Njen namen je predstaviti trenutno najboljše zgodovinske dramske serije z vsega sveta. Epic Drama bo postala del portfelja Viasat World, ki zajema 27 plačljivih televizijskih kanalov na več kot 50 trgih kot tudi nelinearne storitve na številnih območjih, ki jih pokriva. Od 14. decembra bo na kanalu Epic Drama na voljo več kot 600 ur visoko-proračunskih vsebin različnih dramskih žanrov v kakovosti HD. Več kot 80 % vsebine si bo mogoče ogledati v okviru storitev videa na zahtevo, v skladu z poslanstvom podjetja, da občinstvu omogoči ogled najboljših medijskih vsebin na različnih platformah in napravah.

Po raziskavah, ki so odkrile vrzel na trgu za tovrstne vsebine, je nastal kanal Epic Drama kot dokaz, da se zna neodvisna medijska hiša Viasat World spretno odzvati na pričakovanja svojih gledalcev in partnerjev ob hkratnem prizadevanju povečati doseg in občinstvo. Zamisel o novem kanalu je vzklila iz že obstoječe uspešne dramske ponudbe na Viasat History. Uvedbo novega programa so na Viasat World podprli s pomembnimi naložbami v najbolj kakovostne vsebine in z njimi povezanimi pravicami ter tudi  strateško ciljano tržno kampanjo ob uvedbi in pozneje.

Epic Drama bo sprva na voljo na ključnih trgih Viasat Worlda, med drugimi v Bolgariji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, Češkem, v Estoniji, Grčiji, na Madžarskem, v Latviji, Litvi, Makedoniji, Črni gori, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem, v Sloveniji, Turčiji in Ukrajini po panregionalnem prenosu z načrtovano nadaljnjo širitvijo v letu 2018.

Irina Gofman, generalna direktorica in predsednica Viasat Worlda, komentira: “Izjemno veseli smo, da uvajamo znamko Epic Drama, drzen in pester nov kanal, povsem posvečen ambicioznim visoko proračunskim produkcijam zgodovinskih dramskih serij s poudarkom na zanimivih vsebinah. Zaradi svojega edinstvenega statusa neodvisnega ponudnika medijskih vsebin lahko prisluhnemo partnerjem in gledalcem, razumemo, česa si želijo, in se hitro odzovemo. S pomočjo izkušenj na področju dramskega programa lahko zapolnimo vrzel na trgu s kanalom, ki bo na voljo 24 ur na dan sedem dni v tednu in bo omogočal ogled trenutno najboljših dramskih vsebin z vsega sveta in tudi ogled videa na zahtevo.”

Ljubitelji drame bodo imeli dostop do priznanih in privlačnih serij različnih žanrov, med drugimi kriminalk, detektivk, priredb klasičnih književnih del; političnih, zgodovinskih in vojnih dram; akcijskih pustolovščin; dram, posnetih po resničnih dogodkih in fantazijskih dram. Seznam vsebin zajema najboljše in najbolj zanimive zgodovinske drame od blizu in daleč, med drugimi produkcije iz Združenega kraljestva, ZDA, Španije, Francije, Italije, Avstralije in Kanade.

Epic Drama oživlja navdihujoče in čustvene zgodbe skozi junaške prikaze strasti in izdaje, ljubezni in izgube. Glede na to, da so skoraj vse vsebine, ki se bodo predvajale v najbolj gledanem času, produkcija zadnjih treh let, 70 % vsebin pa je ekskluzivnih na vsakem od trgov, bodo lahko gledalci 24 ur na dan sedem dni v tednu uživali v najboljših in najnovejših zgodovinskih dramah.

“Viasat World je eden največjih neodvisnih ponudnikov vsebin v Evropi. Naš velik obseg kanalov in storitev videa na zahtevo dokazuje, da si vedno znova prizadevamo svojemu občinstvu ponuditi najboljše vsebine. Naša strategija je ustvariti veliko zbirko vsebin z nakupi, predprodajami in od nedavnega tudi s koprodukcijami. S tem si bomo v prihodnosti zagotovili pomemben in visokokakovostni program za vse naše kanale. Že zdaj sodelujemo z nekaterimi najboljšimi ponudniki in distributerji vsebin po vsem svetu in želimo v tej smeri nadaljevati, da povečamo svojo medijsko knjižnico, dokončamo naš novi program in pripravimo ponudbo za naslednje leto. Z navdušenjem svetu predstavljamo ‘novi dom epske drame - Epic Drama’ in najpomembnejši kanal za gledalce, ki jih zanimajo najboljše zgodovinske drame v tem trenutku, ki jih nikakor ne smejo zamuditi,” pove Irina Gofman.