Na zaslone FOX televizije prihaja sodobna dramska serija, ki so jo ustvarili z BAFTO nagrajeni pisatelj Howard Overman ter z Emmyjem nagrajena producenta Johnny Capps in Julian Murphy. Serija (v osmih delih) je koprodukcija med kanaloma CANAL+ in Fox Networks Group, Europe & Africa.

Pripravite se na novo senzacionalno dramsko serijo VOJNA SVETOV, ki v osmih delih spektakularne serije na povsem nov način prikaže zgodbo klasičnega romana H. G. Wellsa. Drzna priredba dogajanje postavi v sodobno Evropo, kjer se v obliki napetega trilerja na eni strani odvija napad nezemljanov na človeštvo, na drugi strani pa podvigi ter boj tistih, ki želijo preživeti.

Ko astronomi zaznajo signal iz druge galaksije, je to nesporen dokaz, da obstaja inteligentno zunajzemeljsko živeljenje. Ljudje po vsem svetu nestrpno čakajo na nadaljnji stik z nezemljani. In ni jim potrebno dolgo čakati, čez nekaj dni pride do invazije nezemljanov, ki skoraj iztrebijo človeštvo. Preživeli so tako primorani tavati po zapuščenem svetu ter se soočiti s podvigi in bojem za preživetje. Medtem ko nezemljani lovijo in ubijajo preživele, si preživeli postavljajo ključno vprašanje: »Kdo so ti napadalci in zakaj so nas prišli uničit?« To je zgodba o običajnih ljudeh v neobičajnih okoliščinah, ki so več kot le žrtve v brutalni vojni.

VOJNO SVETOV je napisal in ustvaril z BAFTO nagrajeni pisatelj Howard Overman (Misfits, Crazyhead, Merlin), ki je deloval kot izvršni producent skupaj z Julianom Murphyjem in Johnnyjem Cappsom za studio Urban Myth Films. Howard Overman, izvršni producent in pisatelj, je povedal: »Z našo epsko priredbo VOJNE SVETOV bomo gledalce povsem osupnili. Čeprav je v filmskem smislu serija skrivnostna in napeta, pa se v središču znajde zgodba o človeštvu. Kako bi se odzvali, če bi nas jutri napadli nezemljani in uničili življenje, kot ga poznamo? Kako bi drug drugega videli v tej situaciji, ter še pomembneje, kako bi v vsem tem videli sami sebe?«

Johnny Capps, izvršni producent pri studiu Urban Myth Films, je dodal: »Čustvena, filmska in osredotočena na like, serija VOJNA SVETOV, je edinstveno razmerje med človeško dramo in najboljšo znanstveno fantastiko. Klasičen originalni roman H. G. Wellsa je pripeljala v 21.stoletje. Serija VOJNA SVETOV je brezčasna zgodba, ki vas bo naravnost priklenila na sedež.«

Sodobna priredba, ki vas ne bo pustila ravnodušnih, je izdelek kanala CANAL+ Creation Originale in originalna regionalna napisana serija za FNG, Evropo in Afriko. Premierno bo predstavljena na kanalu CANAL+ v Franciji in bo predvajana na kanalu FOX v več kot 50 državah po Evropi in Afriki. Studio AGC Television bo distribuiral serijo VOJNA SVETOV na severnoameriški trg in jo skupaj s kanalom STUDIOCANAL distribuiral po Južni Ameriki, Aziji, Avstraliji, Novi Zelandiji in Srednjemu vzhodu, pri čemer bo distributer FNG Content Distribution prevzel Evropo in Afriko (razen francosko govorečih območij).

Premiera nove serije VOJNA SVETOV bo 31. oktobra ob 21h, na zaslonih FOX televizije. Serija bo na sporedu štiri zaporedne četrtke ob 21h (vsak četrtek po dva dela - torej celotno serijo zaokroža kar osem spektakularnih delov). Ne zamudite torej drzne priredbe v kateri nastopajo številna znana ter priznana igralska imena: Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif in Guillaume Gouix.

Foto: Urban Myth Films Ltd


Nazaj