Kanal SCI FI, destinacija znanstvenofantastične in domišljijske vsebine mreže NBCUniversal International Networks (NBCUIN), je napovedal, da se serija Oporišče (The Outpost), ki jo producira Electric Entertainment in Arrowstorm Entertainment, vrača v drugi sezoni na ta kanal. Snemanje nadaljevanja te priljubljene serije iz žanra fantazije se je v Srbiji začelo januarja 2019 v studiu in na lokacijah v bližini Beograda. Druga sezona serije Oporišče se bo predvajala to poletje na kanalu SCI FI, prinašajoč še več pustolovščin in nepredvidljivih preobratov.

Jessica Green (Roman Empire) se vrača kot Talon, edina preživela pripadnica ljudstva Blackblood. V trdnjavi brez zakona, na robu civiliziranega sveta, se mora Talon naučiti obvladati svoje nadnaravne moči in sklene zavezništvo s kraljico, ki je skrivala svojo identiteto, da bi branila svet pred fanatičnim verskim diktatorjem. V drugi sezoni se vračajo tudi igralci: Jake Stormoen (Extinct, Mythica) kot kapetan Garret Spears; Imogen Waterhouse (Braid, Nocturnal Animals) kao lejdi Gwynn Calkussar; Anand Desai-Barochia (Emmerdale, Lake Mead) kot alkimist Janzo; Andrew Howard (Top of the Lake, Hostiles) kot šerif trdnjave Cedric Wythers in Robyn Malcolm v vlogi lastnice bara, Elinor. Novi igralci v drugi sezoni bodo srbska igralka Jelena Gavrilović, ki igra vlogo Chunjin; Lilli Hollunder kot Rebb; Glynis Barber (Point Break, EastEnders) kot Gertrusha in Aaron Fontaine (Hollyoaks, Doctors) kot Tobin.

Izvršna producent sta Dean Devlin, koscenarist in producent Zvezdnih vrat (Stargate), in Jonathan Glassner, izvršni producent Zvezdnih vrat SG-1 (Stargate SG-1). Poleg tega so izvršni producenti serije Oporišče, Marc Roskin in Rachel Olschan-Wilson, s strani ekipe Electric Entertainment ter ekipa Arrowstorm Entertainment, ki jo sestavljata Jason Faller in Kynan Griffin, ki stojita za kultnimi filmi Mythica. Producentka je tudi Jennifer Griffin iz Arrowstorm Entertainmenta. Serijo sta ustvarila Kynan Griffin in Jason Faller.       

Druga sezona serije Oporišče bo poleti premierno prikazana na kanalu SCI FI v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji. Trenutno si lahko prvo sezono serije Oporišče ogledate na kanalu DIVA, ob ponedeljkih ob 22. uri.


Nazaj