Ljubljana, 3. avgusta 2022. – Radi odkrivate zgodovino in njene skrivnosti? Program Viasat History vam prinaša vse skrivnosti najbolj obiskane religije na svetu. Odkrijte izvor in prave korenine krščanstva ter razlog za delitev krščanstva na dve veri. Krščanstvo je vera, ki temelji na učenju usmiljenja, strpnosti, odpuščanja in ljubezni do bližnjih in sovražnikov. Kakšen je bil vpliv kristjanov na svetovne civilizacije v zadnjih dveh tisočletjih? To je zgodba o veri, ki bo spremenila, oblikovala in definirala svet, kot ga poznamo. V avgustu vam prinašamo seznam dokumentarnih filmov, posvečenih krščanstvu, ki si jih lahko ogledate v tematskem sklopu "Skrivnosti krščanstva", vsak ponedeljek do petka zvečer, od ponedeljka, 8. avgusta, ob 19.50 na programu Viasat History.

Zgodovina krščanstva
Ponedeljek, 8. avgusta ob 19:50
Ta epizoda razkriva, da so prave korenine krščanstva na vzhodu in da je bil sedež krščanstva morda v Bagdadu in ne v Rimu.

Križarske vojne
Sreda, 17. avgusta ob 19:50
Julija 1192 je Rihard Levjesrčni pripravljen napasti Jeruzalem. Medtem je Saladin pripravil svoje čete. Dr. Thomas Asbridge se ukvarja z ozadjem legend o teh srednjeveških velikanih.

Skrivnosti vitezov templjarjev
Ponedeljek, 22. avgusta ob 19:50
Vitezi templjarji so bili ustanovljeni kot poseben verski vojaški red po zgledu srednjeveških vitezov. Toda vzpon in padec reda so zaznamovale številne skrivnosti in uganke.

Vatikan - Brezčasno mesto papežev
Četrtek, 25. avgusta ob 19:50
Pod vodstvom zgodovinarjev, ki po nedavnih restavriranjih in izkopavanjih razkrivajo bogate vatikanske arhive, Vatikan odpira nove neznanke in razpleta fascinantno zgodovinsko sago.

Starodavna astronomija
Torek, 30. avgusta ob 19:50
Ta epizoda raziskuje izvor našega odnosa z nebom. Odkrivamo, kako smo nebo uporabljali za navigacijo in določanje časa ter kako smo stvarem, ki smo jih videli na njem, dali verski pomen.

Več informacij


Nazaj