Zanimive serije na TV kanalu Viasat Explore v mesecu avgustu: Prevozniki vlakov, Avtomehanična delavnica čudežev in serija Avstralska pravila.

Prevozniki vlakov, premierno, od sobote, 24. avgusta, ob 16.40
Spremljamo dogodivščine družinskega podjetja, ki se ukvarja s težkim prevozom najtežjih, najdaljših in najdragocenejših lokomotiv po vsem svetu – po cestah, tirnicah in tudi po morju. Ta impresivna serija v šestih delih s pomočjo napredne računalniške grafike razkriva inženirsko genialnost ekip, ki se lotevajo kolosalnih podvigov, redki arhivski posnetki pa razkrivajo ozadje lokomotiv in predanih ljudi, ki so jih zgradili in obnovili. Za te ekipe ni nobeno delo preveč zahtevno, pa naj gre za premestitev klasične parne lokomotive, kakršna je Britannia, v njen nov dom pri muzejski železnici, ali za prevoz pravkar zgrajenega potniškega vlaka Class 800 iz Japonske. Na preizkušnji je njihova inženirska iznajdljivost, na poti do končne destinacije pa bodo morali iskati inovativne načine, kako natovoriti lokomotive na velikanske priklopnike, ter premagovati izzive, kot so ozke ceste, zahrbtno vreme, nestabilni mostovi in gost promet.

Avtomehanična delavnica čudežev, premierno od nedelje, 18. avgusta, ob 17.00
Avtomehanična delavnica čudežev je zabavna dokumentarna serija o svojeglavi ekipi mehanikov podjetja CRB Automotive v mestecu North West River v kanadski provinci Labrador. CRB Automotive je družinska prodajalna v majhnem mestecu s 547 prebivalci. Iznajdljiva in pisana ekipa se poslužuje starih inženirskih tehnik, s pomočjo katerih popravijo in zgradijo praktično vse za kogarkoli. Mesto North West River leži na najbolj oddaljenem koncu province Labrador. Zaradi te odmaknjenosti od sveta se morajo naši mehaniki preobraziti v ustvarjalne »MacGyverje«, ki svoj posel opravijo z omejenimi orodji, materiali in rezervnimi deli. Ta posrečena skupina likov se zanaša na svojo iznajdljivost in na čudaške lokalne prebivalce, ki jim pomagajo skupnosti zagotavljati mobilnost. Oddaja Avtomehanična delavnica čudežev je polna mehaničnih čarovnij, gole odločnosti in zvrhane mere srčnosti. 

Avstralska pravila, vsako soboto v juniju, od 3. avgusta ob 06.15
Dan, Bruce! Madonca, za vas imamo pripravljene izjemne sobote v družbi vseh naših prijateljev iz dežele tam spodaj. Zlatosledci so na lovu v divjini, lovci na jastoge doživijo brodolom v Tasmaniji,  Luke pa se v Queenslandu s svojo ekipo trudi rešiti, kar se rešiti da. Namestite se v naslonjač, pripravite kokice in uživajte.

Foto: Windfall Films


Nazaj