Zanimive serije na TV kanalu Viasat Explore v juliju: Gozdovniki, Energija in led in serija Lov na rep.

Gozdovniki, premierno od četrtka, 5.  julija, ob 21.45
Izbrana skupina moških, skritih v gostih gozdovih pacifiškega severozahoda, je našla popolno svobodo - življenje v krošnjah, daleč proč od sodobnosti. Živeti na drevesih tem možem pomeni uresničenje sanj, saj lahko živijo po svojih lastnih pravilih, brez obremenitev mestnega življenja in tradicionalnega delovnika. Vsak od njih ima svoje razloge za predanost drevesom, vendar pa to življenje ni preprosto. Dokumentarna serija Gozdovniki spremlja zgodbe Mika, Steva, Ethana, Aze in Jayja, medtem ko izdelujejo drevesne domove, osnovne potrebščine za preživetje v izolaciji, lovijo, iščejo hrano, trgujejo in počnejo vse, kar je treba, da bi uspeli v teh nadvse drugačnih krajih.

Energija in led, premierno od petka, 13. julija, ob 21.45
Energija in led spremlja tri ostro konkurenčna podjetja na Aljaski, ki se borijo z ledenimi temperaturami, uničujočimi nevihtami in ničelno vidljivostjo, da bi zagotovila dobavo energije ljudem, katerih življenja so odvisna od neprekinjene dobave elektrike. Visoko izurjeni delavci podjetij Alaska Line Builders, Electric Power Constructors ter City Electric se bodo potegovali za življenjsko nevarna, a dobro plačana delovna mesta, ki so na voljo le v 49. zvezni državi. Ti možje garajo v neusmiljenem svetu, a so nagrajeni za tveganje svojih življenj.

Lov na rep, premierno od nedelje, 22. julija, ob 18.45
Mike Andronaco in njegova gobezdava zakamuflirana brigada izstopajo kakor žulj na palcu v majhnem predmestju New Canaana v Connecticutu. Gre za popolne čudake, skupino Janezov delavskega razreda v skupnosti bogatašev,  ki bijejo edinstveno bitko v mestu, ki ga oblega nepričakovana invazivna vrsta. Prizadevajo si namreč prevesiti tehtnico v boju proti eksploziji populacije belorepih jelenov, ki ogrožajo celotno soseščino. Zavzeti lokostrelec Andronaco in njegova ekipa se vso zimsko sezono podijo od dvorišča do dvorišča ter sledijo in lovijo lopovske jelene. Za prečkanje posestev pa potrebujejo dovoljenja lokalnih prebivalcev. Gre za nenavadno trčenje kultur, rezultat pa neobičajna komedija na delovnem mestu.

Foto: AETN