Zanimive serije na TV kanalu Viasat Explore v novembru 2019: Rečne pošasti, Največje inženirske napake in serija Nedelje z avstralskimi lovci na zlato.

Rečne pošasti
Premierno od sobote, 2. maja, ob 21:00
Sezona: 5
Št. epizod: 6 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ ribolov
Izvirni naslov: River Monsters
Leto: 2012

Ekstremni ribič in biolog Jeremy Wade se odpravlja na lov za legendarnimi mesojedimi rečnimi pošastmi. Ta epska potovanja na različne lokacije, vključno z Bolivijo, Ukrajino, Kolumbijo in Islandijo, bodo velika preizkušnja za njegove spretnosti in hkrati za njegova prepričanja glede ribolova.

Največje inženirske napake
Premierno od ponedeljka, 25. maja, ob 21:00
Sezona: 2
Št. epizod: 12 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ resničnostni/ arhitekturni
Izvirni naslov: Massive Engineering Mistakes
Leto: 2020

Od neverjetnih do prav smešnih, ta serija razkriva epske in skorajšnje spodrsljaje, o katerih inženirji neradi govorijo. Zakaj se je povsem nov most nenadoma tragično porušil, kako je vrtanje za nafto sprožilo največji rečni vrtinec v zgodovini ZDA, in katera berlinska znamenitost je skrivala smrtonosno konstrukcijsko napako? Od nebotičnika, ki je ogrožal varnost v središču Čikaga, do plinovoda, ki je pretresel južno Španijo, odkrijte primere gradbenega inženiringa, ki so povzročili kaos. S pomočjo inženirjev, pričevanj očividcev in skupin strokovnjakov bomo analizirali, kaj je šlo po zlu s stavbami, ki jih bomo vzeli pod drobnogled v posameznih oddajah. Izvedeli bomo tudi, kako si inženirji prizadevajo te težave odpraviti.

Nedelje z avstralskimi lovci na zlato
Vsako nedeljo, od 24. maja, ob 12:35

Še preden bo na sporedu nova sezona serija 'Avstralski lovci na zlato', stopite nazaj skozi čas in podoživite vzpone in padce, zmagoslavja in žalovanja, medtem ko te trdožive ekipe sodobnih rudosledcev - od katerih so vsi opremljeni z detektorji kovin - prebijajo čez peklenske puščave avstralske divjine na lovu za končno nagrado - zlatom!

Foto: ITV Global, TCB Media Rights in DCD Rights


Nazaj