Zanimive serije na TV kanalu Viasat History v avgustu 2020: Bojne ladje, Na današnji dan in serija Hirošima in Nagasaki.

Bojne ladje
Premierno vsak večer med tednom, od ponedeljka, 3. avgusta, ob 22:00
Sezona: 2
Št. epizod: 8 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ vojni
Izvirni naslov: Combat Ships
Leto: 2020

V oddaji se poglabljamo v zgodovino izjemnih plovil, ki so krojile zgodovino sveta, ter može in žene, ki so tvorile njihove posadke. Od vikinških dolgih ladij do elizabetanskih galeon in od LCAC lebdilnika ameriške mornarice do bojne ladje Vasa iz 17. stoletja. Raziskali bomo, kako je tehnologija pustila pečat s sodobnim plovilom GHOST, podmornico HMS Seraph in Dunkirkovo majhno ladjo Sundowner. Prav tako bomo obravnavali rušilce in križarke, od bojevanja križarke HMS Belfast na odprtem morju do rušilca USS Laffey, ki je bil tarča največjega napada kamikaz v zgodovini. Za konec si bomo ogledali še največjo pomorsko bitko v zgodovini: bitko za zaliv Leyte, ki je potekala oktobra 1944.

Na današnji dan
Vsak dan od sobote, 1. avgusta, ob 18:00
V avgustu vas Viasat History vabi na druženje ob malih ekranih vsak večer, da bi odkrili, kaj se je odvijalo na 'Na današnji dan'. Od vseh koncev sveta do vseh prelomnic v zgodovini, od svetovnih voditeljev do neznanih vojakov, od Ane Frank do Nelsona Mandele ter od berlinskega zidu do bitke za Stalingrad, sleherni dan ponuja nekaj novega. Gre za zgodovino, ki je ne moremo in ne smemo pozabiti.

Hirošima in Nagasaki
Vsak večer med tednom, od ponedeljka, 3. avgusta, ob 21:00
6. in 9. avgust obeležujeta 75. obletnico prvega, drugega in edinega atomskega bombardiranja, in sicer nad mesti Hirošima in Nagasaki. S pomočjo ključnih dokumentarnih oddaj bomo naše gledalce popeljali na osrednji kraj in čas v zgodovini ter obravnavali vprašanja okrog pravnih, etičnih in moralnih upravičenj, o katerih strokovnjaki razglabljajo že desetletja. Zakaj je do tega prišlo? Se je to moralo zgoditi? Ali cilj opravičuje sredstva?

Foto: TCB Media Rights in ZDF


Nazaj