Pregled julijskih novosti na Viasat History: Kraljeva družina: Izgubljena pisma, Skrivnosti Egipta, Izgubljena egipčanska piramida in serija Kraljevi škandali.

Kraljeva družina: Izgubljena pisma
Premierno od nedelje, 5. julija, ob 21:00
Sezona: 1
Št. epizod: 3 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ biografski
Izvirni naslov: Royals: The Lost Letters
Leto: 2019

Vsi poznamo zgodbo o očetu kraljice Elizabete, zadržanemu, a vestnemu kralju Juriju VI. Večina tudi pozna zgodbo o njegovem starejšem bratu Edvardu, ki se je odrekel prestolu v imenu ljubezni, medtem ko so njuni preostali štirje sorojenci - Marija, Henrik, Jurij in John - v veliki meri pozabljeni. Ta serija v treh delih pripoveduje medsebojno povezane zgodbe o prvih mladih Windsorjih. Še nikoli objavljena pisma in dnevniki članov kraljeve družine razkrivajo njihovo skrivno zgodbo o njihovem družbenem in političnem življenju v 1920-ih, 30-ih in 40-ih. Skozi vojne, abdikacije in globoka družinska nesoglasja je bila družina podvržena velikim preizkušnjam, pri čemer so ti sorojenci odigrali ključno vlogo pri oblikovanju britanske monarhije, kot jo poznamo danes.

Skrivnosti Egipta
Vsak teden od ponedeljka do petka, od 13. julija, ob 22:00

Egipt: dežela skrivnosti in čudes, dom eksotičnih mest in neskončnih puščav, ki skrivajo nekatera največja in najpomembnejša odkritja starodavnega sveta. Vsi poznamo Veliko piramido v Gizi, a kaj pa ostale znane piramide, raztresene po vsem Egiptu? Pridružite se egiptologom in doživite nepozabna odkritja. Ali lahko s sodobno forenzično tehnologijo odkrijejo vzrok smrti osebe, ki je bila mumificirana pred 4.000 leti?

Izgubljena egipčanska piramida
V ponedeljek, 13. julija, ob 22:00
Št. epizod: 1 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ zgodovinski/ ekspedicija/ arheologija
Izvirni naslov: Egypt's Lost Pyramid
Leto: 2020

Sredi puste puščave na severu Egipta so raziskovalci odkrili ostanke 4.000 let stare piramide. Piramida vsebuje pogrebno komoro, a je za razliko od vseh ostalih najdenih piramid ta še vedno zapečatena z 10-tonskim granitnim kamnom. A četudi je grobnica zaprta, njena notranjost ni nedotaknjena in arheologi so v njeni notranjosti naleteli na starodavni kraj zločina. Pogrebno komora je bila oropana, vendar ni vidnih znakov vstopa. Da bi razvozlali skrivnost, morajo člani ekipe stopiti v temačen svet plenilcev starodavnih grobnic.

Kraljevi škandali
Dvojna doza vsako nedeljo, od 5. julija, ob 21:00

Vsi poznamo zgodbo o očetu kraljice Elizabete, zadržanemu, a vestnemu kralju Juriju VI. Večina tudi pozna zgodbo o njegovem starejšem bratu Edvardu, ki se je odrekel prestolu v imenu ljubezni, medtem ko so njuni preostali štirje sorojenci - Marija, Henrik, Jurij in John - v veliki meri pozabljeni. Še nikoli objavljena pisma in dnevniki članov kraljeve družine razkrivajo njihovo skrivno zgodbo o njihovem družbenem in političnem življenju v 1920-ih, 30-ih in 40-ih. Kako je ta družina preživela vojne, abdikacije, spore, tragedije in neskončne kritike?

Foto: Warner Bros in Cineflix


Nazaj