Zanimive serije na TV kanalu Viasat Nature v avgustu: Čarobna dežela Oz, Ulični veterinar, Nigel Marven: Divja Srednja Amerika - 1. epizoda, Mačke in psi in serija Nigel Marven: Divja srečanja.

Čarobna dežela Oz, premierno od nedelje, 4. avgusta, ob 19.00
Vabljeni na raziskovanje Avstralije: od njenih najvišjih snežnih vrhov do globin ledenega in divjega južnega morja; od njenih zadnjih populacij divjih numbatov do največjega razpona velikanskih sip. Gre za deželo raznolike lepote, ki navdušuje in preseneča. Serija nas bo zabavala in hkrati poglobila naše razumevanje o tem, kako naravni svet sestavljajo ne le edinstvene živalske vrste, temveč prav posebni posamezniki, katerih življenja so vse prej kot predvidljiva. S pomočjo najsodobnejših kamer smo posneli šele nedavno odkrite živalske populacije in vedenjske lastnosti, ki jih nismo povezovali z nam znanimi vrstami. Srečali bomo živalske like, ki so tako skrivnostni, da se večina Avstralcev sploh ne zaveda, da si z njimi ne delijo le otoka, temveč tudi lastna dvorišča. Prav tako bomo razkrili izzive, ki jih morajo te živali premagovati v deželi ekstremov in velikih človeških posegov v naravo. Vaše male zaslone bomo zapolnili z barvami, plesom, akrobatiko, glasbo ter načini parjenja in vzgoje, vse to v režiji živali, ki dajejo Avstraliji pridih čarobnega.

Ulični veterinar, premierno vsak dan med tednom, od ponedeljka, 5. avgusta, ob 15.55
Ali ste kdaj opazili, da ima veliko število brezdomcev domače živali? Ta serija bo iskala odgovor na vprašanje zakaj si ti posamezniki naložijo še breme skrbi za žival, čeprav že sebe ne morejo preživljati. Potovali bomo od mesta do mesta in raziskovali skrite kotičke naše družbe, ljudi, ki so pogosto pozabljeni od sveta, ter tamkajšnje domače živali. Odkrili bomo pretresljive človeške zgodbe o upanju in odrekanju, predvsem pa o neminljivi predanosti do njihovih ljubljenčkov. Dr. Kwane Stewart je ugleden, karizmatičen in trmast veterinar, ki tem živalim nudi osnovno – in včasih življenjsko potrebno – medicinsko oskrbo in zdravljenje kar na ulici. Ne zamudite zabavnega, poživljajočega in poučnega potovanja, ki nam bo orisalo vez med človekom in živaljo na način, kot ga še niste srečali. Skozi bežne trenutke bomo ujeli delček ljubezni v njeni najbolj pristni obliki. Spremljajte Dr. Kwana na epskem potovanju s ciljem pomagati živalskim ljubljenčkom in tudi ljudem, ki so tega najbolj potrebni.

Nigel Marven: Divja Srednja Amerika - 1. epizoda, v ponedeljek, 5. avgusta, ob 21.05
Pridružite se raziskovalcu in pustolovcu Nigelu Marvenu na potovanju vzdolž ožine med Severno in Južno Ameriko, kjer bo na vsakem koraku odkrival izjemne divje živali ter ganljive zgodbe. Nigel nam bo v slogu zadnje in zelo uspešne serije Divji Filipini razkril osupljive pokrajine, odkril številne prav neverjetne živali Srednje Amerike ter predstavil ljudi, ki so predani varovanju dragocene divjine. Gre za svet, kjer je nekoč gospodarila velika majevska civilizacija, med drugim bomo obiskali današnje države Gvatemalo, Honduras in Kostariko. Na potovanju bomo odkrivali majevsko zapuščino in razkrili številne živali, ki so jih častili, od krokodilov in pernatih kač do mogočnega jaguarja.

Mačke in psi, vsako popoldne med tednom, od ponedeljka, 5. avgusta, ob 13.25
Med psi in mačkami je nemogoče izbrati, zato avgustovske popoldneve na Viasat Nature namenjamo tako ljubiteljem mačk kor psov. Oglejte si najbolj zabavne, ljubke in presenetljive trenutke v življenju naših hišnih ljubljenčkov.

Nigel Marven: Divja srečanja, vsak večer med tednom, od ponedeljka, 5. avgusta, ob 21.00
Ta mesec posvečamo Nigelu Marvenu, enemu naših najbolj ustvarjalnih strokovnjakov za naravo. Premierno bomo predvajali njegov najnovejši dokumentarec Divji Honduras, v katerem odpotuje v osrčje Srednje Amerike in tam odkrije deželo z najbolj eksotičnimi in izjemnimi divjimi živalmi na svetu. Sledili bodo najbolj priljubljeni Nigelovi dokumentarci: Divji Filipini z Nigelom Marvenom, Pustolovsko življenje kitov z Nigelom Marvenom, Pustolovsko potepanje po Junanu z Nigelom Marvenom ter Invazija orjaških pitonov.

Foto: ITV Global


Nazaj