Zanimive serije na TV kanalu Viasat Nature v avgustu: Reševalci muckov, Ne krivi psa in serija Tema: Nočni svet narave.

Reševalci muckov, premierno od ponedeljka, 6. avgusta, ob 15.35 (TBC Rights)
Serija, ki jo vodi Jo Brand, spremlja največjo britansko organizacijo za zaščito živali (RSPCA) pri njenih neutrudnih prizadevanjih, da bi obvarovali mačke in mucke v Veliki Britaniji. Vsaka peta britanska družina ima mačko za hišnega ljubljenčka, a žal s temi živalmi vsi ne ravnajo tako, kot bi morali. Naši mačji prijatelji so soočeni s celim kupom težav, od avtomobilskih nesreč do raka in zapustitve ter zlorabe. Pri RSPCA imajo polne roke dela z varovanjem britanskih mačk pred nevarnostmi.

Ne krivi psa, premierno od sobote, 25. avgusta, ob 16.10 (BBC Studios)
V tej edinstveni dokumentarni seriji se nepotrpežljivi lastniki psov preselijo k družinam, katerih preživetje v ekstremnih okoljih po svetu je odvisno prav od psov. Strokovnjaki se strinjajo, da so lastniki običajno glavni krivci za slabo vedenje psov. Oddaja Ne krivi psa izzove tovrstne lastnike –  od ženske, ki ima svojega drobcenega psa za živ modni dodatek, do moškega, ki je odločen spremeniti svojega pasjega spremljevalca v agresivnega pomagača – in jih loči od njihovih psov. Ti lastniki se nato preselijo v čudovite pokrajine, kjer živijo z ljudmi, kot so ovčji varuhi v Avstraliji, in posamezniki, ki si prizadevajo preprečiti divji lov na nosoroge v Južni Afriki. Tako na boleč način spoznajo, da so živali na prvem mestu, ko je od njih odvisno preživetje. Jim bo ob spopadanju s težavnimi novimi odgovornostmi in posledicami uspelo na novo ovrednotiti svoja življenja in postati boljši lastniki hišnih ljubljenčkov? 

Tema: Nočni svet narave, premierno od nedelje, 19. avgusta, ob 17.50 (BBC Studios)
Človeku se tema zdi preteča in grozljiva, saj skriva najnevarnejša in najbolj strašljiva bitja na Zemlji. A tema hkrati skriva nekatere največje neodkrite skrivnosti narave. Večina živali je dejavnih ponoči, vendar pa jih zelo redko takrat tudi preučujemo. Oddaja Tema: Nočni svet narave spremlja biologe in njihove snemalne ekipe na misiji, da bi razvozlali skrivnosti nočnih divjih živali. Ekipa se pogumno prebija čez džungle in močvirja Južne Amerike – sredi noči – in posveti luč na doslej še neopažene živali in njihovo nenavadno vedenje, s čimer ponudi povsem nov pogled na naš divji planet.

Foto: TBC Rights