Zanimive serije na TV kanalu Viasat Nature v juliju 2019: Divja televizija, Ekvator, linija življenja in serija Superveterinar.

Divja televizija, premierno vsak večer med tednom, od ponedeljka, 1. julija, ob 21.00
Pametni telefoni, video kamere GoPro in brezpilotna letala so spremenili način snemanja divjih živali. Ta serija ponuja edinstven vpogled v resnično življenje živali, s katerimi si delimo planet. Priča bomo bojem za teritorij, parjenju in lovu, naše  kamere, skrite na vseh koncih sveta, pa bodo razkrile doslej še ne poznano vedenje živali. Ujemite spontane in redke trenutke, ki jih bodo pojasnili svetovni strokovnjaki. Spoznali bomo, zakaj se sloni podijo za vozili, spremljali bitko mrhovinarjev in lovcev, preučevali nočno vedenje lisic v mestu, ter opazovali velike sesalce v boju za preživetje.

Ekvator, linija življenja, premierno od nedelje, 7. julija, ob 19.00
Ekvator: 40.000 kilometrski pas sončne svetlobe, izobilja in čudovite narave, ki objema Zemljo. Razteza se preko Afrike, Azije in Južne Amerike ter preko Atlantika, Pacifika in Indijskega oceana. V znanosti je znan kot »zibelka življenja«, ker so vse vrste prvič nastale prav tukaj, in kot »muzej življenja«, ker živali tukaj redko izumrejo. Toda ekvatorski raj se spreminja zaradi globalnega segrevanja, ki še dodatno segreva najtoplejši pas našega planeta. Raziskali bomo te spremembe, medtem pa občudovali osupljivo lepoto tega neverjetnega kraja, ki skriva največjo biološko raznolikost na Zemlji.

Superveterinar – 5. sezona, 2. del, premierno vsak dan med tednom, od ponedeljka, 22. julija, ob 16.10
Fitzpatrick Referrals je ena najboljših veterinarskih klinik na svetu, ki mesečno sprejme več kot sto primerov – od zajcev z zlomljeni tačkami do psov z rakom. Karizmatični kirurg Noel Fitzpatrick vodi ekipo stotih veterinarskih tehnikov, fizioterapevtov in hidroterapevtov. Klinika se ponaša z več operacijskimi dvoranami, rehabilitacijskim bazenom in radiološkim oddelkom; z ravnjo nege, ki bi zadovoljila tudi človeške paciente. Noel in ekipa premikajo meje veterine, s svojimi zdravstvenimi čudeži pa osrečujejo hvaležne lastnike.

Foto: TCB Rights


Nazaj