Zanimive serije na TV kanalu Viasat Nature v juliju: Neukročen Shamwari, Skrivnosti izumrlih velikanov, Potovanje po svetu z Viasat Nature in serija Divja Norveška.

Neukročen Shamwari, premierno od sobote, 7.  julija, ob 16.00
Oddaja Neukročen Shamwari popelje gledalce v veličasten, dvesto štirideset kvadratnih kilometrov velik afriški rezervat divjadi in razkriva tisto, kar ima le peščica ljudi priložnost videti v živo: zakulisje dogajanja v narodnem parku za divje živali Shamwari, z  vsemi podrobnostmi in dnevnimi delovnimi aktivnostmi.

Skrivnosti izumrlih velikanov, premierno od nedelje, 22. julija, ob 16.00
Po izumrtju dinozavrov je bila Zemlja poseljena z drugimi velikanskimi živalmi: 13-metrskimi kačami s težo tovornjaka, morskimi psi v velikosti šolskega avtobusa, 20-tonskimi nosorogi ter kar 200-krat večjimi lenivci od današnjih. Čeprav vladajo v svojih ekosistemih, so velikanske živali pogosto bolj ranljive od drugih, saj so občutljive na podnebne spremembe, izgubo življenjskega prostora, pomanjkanje hrane in tekmece, ki vdirajo na njihov teritorij. Pravzaprav so populacije današnjih zadnjih velikanov – potomcev omenjenih orjakov – vse po vrsti ogrožene, nekatere pa so celo na pragu izumrtja.

Potovanje po svetu z Viasat Nature, vsak dan od ponedeljka do petka, z začetkom v ponedeljek, 2. julija, med 18.20 in 20.00. To poletje obiščite eksotične kraje po vsem svetu s Stevom Backshallom, Dominicom Monaghanom, Nigelom Marvinom, Lucy Cooke, Benom Foglom in Paulom O'Gradyjem!

- Divje!, od ponedeljka, 9. julija, ob 18.10
V tej vznemirljivi seriji se strokovnjak za divje živali Steve Backshall podaja v lov za najstrašnejšimi živalmi na svetu. Na vaše male ekrane bo pripeljal vse od kober do kajmanov.
- Divje reči z Dominicom Monaghanom, od ponedeljeka, 2. julija, ob 17.20
Pridružite se igralcu Dominicu Monaghanu, ki se v tej izvirni potopisni seriji podaja na lov za najnevarnejšimi, najosupljivejšimi in najbolj izmuzljivimi divjimi živalmi na svetu.
- Divji Filipini z Nigelom Marvenom, od srede, 18. julija, ob 18.10
Številnih bitij s Filipinov doslej še nikoli niso posneli. V tej seriji vam bomo s pomočjo vrhunske opreme razkrili izjemna naravna bogastva tega otočja.
- Pogovori z živalmi, od ponedeljka, 2. julija, ob 18.05
Lucy Cooke je zoologinja in raziskovalka živali. V tej seriji se sreča z znanstveniki z vsega sveta, ki postavljajo nove mejnike pri preučevanju živalske komunikacije.
- Velika selitev, v nedeljo, 29. julija, ob 17.00
Ben Fogle obišče tanzanijski Serengeti in kenijsko Maasai Maro, v katerih se vsako leto odvije eden najosupljivejših naravnih spektaklov na Zemlji - velika selitev.
- Pasja ljubezen, od ponedeljka, 2. julija
Voditelj Paul O'Grady ponovno pomaga štirinožcem najti nov dom, pri čemer je priča dogodkom, ki hkrati spravljajo v solze in navdajajo z upanjem.

Divja Norveška, v nedeljo, 15. julija, ob 16.55 (Earth Touch)
Na Norveškem prevladujejo tri povsem različne pokrajine: gozdovi, ki se raztezajo vse do Sibirije; dolga obala ter višavja in gorovja v notranjosti. Divja Norveška nudi dom številnim prepoznavnim živalskim vrstam, ki so se prilagodile na ta dramatična okolja. Med njimi so polarni medvedi, arktične lisice, volkovi, mroži in kiti ubijalci.

Foto: Earth Touch