Zanimive serije na TV kanalu Viasat Nature v maju 2020: Velikanska Afrika, Nepozabna srečanja z živalmi in serija Divja Afrika.

Velikanska Afrika
Premierno od nedelje, 3. maja, ob 14:00
Sezona: 1
Št. epizod: 5 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ ekspedicija
Izvirni naslov: Massive Africa
Leto: 2019

Razburljiva avantura čez zadnjo neukročeno veličastno afriško divjino. Vsak epizoda ponuja edinstveno in neprimerljivo slikovito potovanje, kot tudi nov pogled na čudežne kraje, znamenita naravna čudesa in osupljive divje živalske prizore na tem kontinentu. Raziskujte velikanske afriške pokrajine in odkrijte najbolj čudovite trenutke, akcijo in dramo divjega življenja.

Nepozabna srečanja z živalmi
Premierno od torka, 19. maja, ob 20:00
Sezona: 1
Št. epizod: 13 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ ekspedicija
Izvirni naslov: Epic Animal Encounters
Leto: 2019

Amaterski in profesionalni filmarji veliko časa preživijo v divjini, kjer so priča divjim živalim v njihovem elementu. A narava občasno pokaže svoj nepredvidljiv obraz - in vse to ujamejo kamere. Pridružite se nam na epski avanturi odkrivanja, nevarnosti, bolečine in zmagoslavja, pri čemer vam bomo predstavili prav neverjetne prizore z izjemnim vedenjem živali, skupaj s čustvenimi pričevanji očividcev, ki so imeli to srečo, da so se znašli ob pravem trenutku na pravem mestu. Vodilni strokovnjaki za divje živali bodo preučili sleherni video posnetek in razkrili skrivna življenja živali v gibanju.

Divja Afrika
Vsako nedeljo v maju, od 3. maja, ob 14:00
S premiero razburljive nove serije 'Velikanska Afrika' vas vabimo, da obiščete neokrnjen kontinent kolosalnih in raznolikih pokrajin, kjer domujejo nekatere najbolj znamenite in izjemne divje vrste živalskega kraljestva. Afrika je kontinent ekstremov - epskih gorovij v Tanzaniji in Keniji, odročnih barij v Okavangu, in najbolj peklenskih temperatur na Zemlji.

Epizode
3. maj ob 14:00
Dolina Luangwa
Prostrane dinamične panorame zambijske doline Luangwa hranijo eno največjih koncentracij divjih živali na svetu. Reka Luangwa napaja življenje čez 15.000 km2 veliko območje travišč in gozdov.

10. maj ob 14:00
Puščava Namib
Sama obsežnost in monumentalna velikost puščave Namib ne dopušča nobenega dvoma, da ta 55 milijonov stara pokrajina velja za najveličastnejšo neukročeno divjino Afrike.

17. maj ob 14:00
Okavanško močvirje
Okavangova delta je dragoceni dragulj mogočne afriške divjine. To največjo celinsko delto na svetu krasi dva milijona hektarjev močvirja, ki se lesketa v edinstvenih psihedeličnih prizorih.

24. maj ob 14:00
Mashatu
Rezervat Mashatu, ki ga zaznamuje življenje-dajajoča reka Limpopo - katere bregovi kar kipijo z nekaterimi najznamenitejšimi afriškimi živalmi - opisuje razburljivo pripoved o davni preteklosti.

31. maj ob 14:00
MalaMala
33.000 akrov zemlje sestavlja svetovno znan naravni rezervat MalaMala. To fascinantno območje je žarišče aktivnosti divjih živali in ponuja eno najlepših priložnosti za občudovanje divjine v Afriki.

Foto: Off The Fence, West One in BBC Studios


Nazaj