Pregled novosti v drugi polovici oktobra na programu Viasat Nature: Tematski blok: Mesec plenilcev, Veterinar iz Yorkshira in serija Afriški nočni lovci.

Tematski blok: Mesec plenilcev
Vsak delovnik v mesecu od ponedeljka, 4. oktobra, ob 19:50

Plenilci so vseh različnih oblik in velikosti in jih najdemo povsod po planetu, od avstralske divjine do savan ter od Evergladesa do Velike ravnice. Zakaj so hijene in leopardi vrhunski nočni lovci, katera je najbolj strupena kača na Zemlji, in kako se lahko veščec s pomočjo kamuflaže zlije s skalnatim ozadjem? V oktobru vam razkrijemo vse te odgovore in izjemne zgodbe.

Veterinar iz Yorkshira
Premierno vsak delovnik zvečer od ponedeljka, 11. oktobra, ob 20:45
Sezona: 3
Št. epizod: 12 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravoslovni/ živali
Izvirni naslov: The Yorkshire Vet
Leto: 2016

Serija ponuja vpogled v življenje številnih zanimivih, raznolikih in barvitih karakterjev, ki delajo in obiskujejo veterinarsko kliniko Skeldale. Nezlomljiva vez med živaljo in ljubečim lastnikom je primerljiva tisti med staršem in otrokom, kar bomo še najbolje spoznali skozi zgodbe pacientov klinike Skeldale. Klinika se je sicer preselila iz prvotnih prostorov v namensko zgrajen objekt, a srce in duša te zgodovinske veterinarske klinike sta še kako živa. Pridružite se veterinarjem pri obisku klientov na odmaknjenih farmah in uživajte v čudovitem podeželskem ambientu.

Afriški nočni lovci
V ponedeljek, 18. oktobra, ob 19:50
Št. epizod: 1 x 60 min
Žanr: Dokumentarni/ naravni svet/ biologija
Izvirni naslov: Africa's Hunters of the Night
Leto: 2021

Afriški lovci prilezejo iz svojih skrivališč pozno v noči. Dokumentarec predstavlja različne smrtonosne strategije, ki jih pri nočnem lovu uporabljajo levi, leopardi in hijene. Te živali so opremljene s "super čutili", s katerimi ne le slišijo in zavohajo svoj plen, ampak jih najdejo v popolni temi, medtem ko sami ostajajo nevidni. Fotoobčutljivi objektivi in termalne kamere nam odpirajo vrata v njihov nočni svet in nam pomagajo razumeti, zakaj so te živali popolni afriški lovci.

Foto: NENT Studios in ZDF