Z današnjim filmom bosanskega režiserja Alena Drljevića Moški ne jočejo (Muškarci ne plaču) se začenja priljubljen Film pod zvezdami, ki ga pripravljamo v soorganizaciji s Kinodvorom.

Film je prejemnik nagrade Europa Cinemas za najboljši evropski film na festivalu v Karlovih Varih in navdušuje z vrhunsko igralsko zasedbo z vseh koncev nekdanje države in čustveno silovitostjo, s katero se loteva teme zadnje balkanske vojne. Otvoritveni večer s Peugeotom bo dodatno obogatil predfilm The Box (Celica) slovenskega ustvarjalca Dušana Kastelica, prejemnik vesne za najboljši animirani film na Festivalu slovenskega filma.

Obeta se nam torej štiriindvajset filmskih večerov pod zvezdnim nebom, s pestrim in kakovostnim izborom najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone ter pet težko pričakovanih filmov, ki bodo na Grajskem dvorišču doživeli prvo javno projekcijo na slovenskih platnih.

Za prihod na filmske projekcije priporočamo uporabo tirne vzpenjače ali katere izmed pešpoti. Za obiskovalce Filma pod zvezdami je urejeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu med 19.30 in 02.00. Vabljeni v družbo filmskih zvezd.