Prihodnje leto se na velika platna prihaja eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je pred 34 leti v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, z naslovom Top Gun: Maverick. Stotnik Maverick se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo, v NOVEM NAPOVEDNIKU pa že lahko vidimo, kakšna bo njegova misija.

Na režiserski stolček drugega dela je sedel Joseph Kosinski, scenarij so napisali Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie, producenti pa so Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie in David Ellison. Poleg Toma Cruisa v drugem delu zaigrajo še Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Miles Teller, Glen Powell in Lewis Pullman.

O ZGODBI: Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller) po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

IGRALSKA ZASEDBA: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis in Ed Harris

REŽIJA: Joseph Kosinski
SCENARIJ: Ehren Kruger, Eric Warren Singer in Christopher McQuarrie
LIKI: Jim Cash in Jack Epps, Jr.
PRODUCENTI: Jerry Bruckheimer, Tom Cruise, Christopher McQuarrie, David Ellison
IZVRŠNI PRODUCENTI: Tommy Harper, Chad Oman, Mike Stenson, Dana Goldberg, Don Granger
ŽANR: akcijska drama

Na ogled je DRUGI NAPOVEDNIK, akcijska drama TOP GUN: MAVERICK pa na redni spored v naše kinematografe prihaja 25. JUNIJA 2020.


Nazaj