Spoštovani in spoštovane, obveščamo vas da iOtok začenja svojo pot po slovenskih kinih. Ta teden vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite, ker iOtok danes prihaja na redni spored Kinodvora!

Samo projekcije filma v Kinodvoru
Ponedeljek 9. decembra (dve projekciji) ob 17:30 in ob 19:45
Spored vseh projekcij v Kinodvoru

TRBOVLJE
Torek 10. decembra ob 18:00 - Kino Trbovlje (Pogovor z M. Dolencem in premiera filma)

IZOLA
Sreda 11. decembra ob 18:00 - ART kino Odeon (Pogovor z M. Dolencem in premiera filma)

MARIBOR
iOtok v četrtek prihaja na redni spored Mariboxa!
Četrtek 12. decembra ob 18:30 - Večnamenska dvorana Rotovž (Pogovor z  M. Dolencem), ob 20:00 - Maribox (Premiera filma)

Natanko dve leti je minilo, od predvajanja spletne serije iOtok, s katero sva s pisateljem Matetom Dolencem, želela pomagati zadnjim trinajstim Biševljanom, da bi rešili svoj otok pred izumrtjem. Njihovo usodo so gledalci lahko spremljali v živo na portalu iOtok.eu. Do pomladi 2018 je imela serija na spletu že več kot 132.000 ogledov, iz več kot desetih držav. Od tega 42.000 iz Slovenije. Zgodbe pa se takrat ni končala. S filmsko ekipo smo ji sledili vse do lanske zime in tako posneli tudi njen žalosten razplet. 

Celotno pripoved smo naposled združili v celovečerni dokumentarni film, ki po uspešnem festivalskem letu, decembra prihaja v slovenske kinematografe. Ker pa je Mate Dolenc medtem napisal tudi novo knjigo, smo film premierno predstavili na Slovenskem knjižnem sejmu.

Miha Čelar, scenarist in režiser 


Nazaj