Disney je objavil najnovejši napovednik in plakat spektakularne, dolgo pričakovane pustolovščine MALA MORSKA DEKLICA, ki v kina prihaja 25. maja v distribuciji Blitz filma. Mala morska deklica Ariel je ena najprepoznavnejših princesk v dolgi zgodovini Disneya, v najnovejšem filmu pa jo bo odigrala mlada igralka in glasbenica Halle Bailey.

Napovednik se prične s prizorom, v katerem Ariel reši princa iz brodoloma, ki je v primerjavi z animirano klasiko iz leta 1989 prikazan veliko bolj podrobno in intenzivno. Vendar pa njeno potovanje onkraj morskih globin in kršenje pravil ne more ostati nekaznovano. Ariel je najmlajša in najbolj svojeglava hči kralja Tritona, ki hrepeni po spoznavanju svata nad morsko gladino in se, po tem ko ga reši, zaljubi v princa Erica. Ne glede na to, da je morskim deklicam prepovedano komunicirati z ljudmi, mora Ariel slediti svojemu srcu. Z zlobno morsko čarovnico Ursulo sklene dogovor, s katerim dobi priložnost izkusiti življenje na kopnem, vendar na koncu ogrozi tako svoje življenje kot očetov imperij.

Poleg Halle Bailey v filmu igrajo tudi Jonah Hauer-King kot princ Eric, dobitnik nagrade oskar Javier Bardem kot kralj Triton, z dvema oskarjema nominirana Melissa McCarthy kot čarovnica Ursula ter Daveed Diggs kot glas Sebastiana, Awkwafina kot Scuttle, Jacob Tremblay kot glas Flounderja, Noma Dumezweni kot kraljica Selina in Art Malik kot Sir Grimsby. Film je režiral Rob Marshall, scenarij pa je napisal z dvema oskarjema nominirani David Magee. Glasbo za pesmi je sestavil dobitnik več oskarjev, skladatelj Alan Menken, besedila Howard Ashman in nova besedila Lin-Manuel Miranda. Producenti filma so Marc Platt, Miranda, John DeLuca in Rob Marshall, izvršni producent pa Jeffrey Silver.

MALA MORSKA DEKLICA v kina po Sloveniji prihaja 25. maja. Distributer filma je Blitz Film & Video Distribution.