Ta teden v kinematografe prihaja zgodba o vzhajajočem, a problematičnem glasbeniku, ki išče navdih za svojo zadnjo skladbo v biografski glasbeni drami Taurus. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo. V glavni vlogi zaigra glasbenik Colson Baker, poznan kot Machine Gun Kelly, ki je poleg glavne vloge zaslužen tudi za glasbo v filmu. Na režiserski stolček je sedel Tim Sutton, ki je za film tudi napisal scenarij. Poleg Bakerja v glavnih vlogah zaigrajo še Megan Fox, Maddie Hasson, Ruby Rose, Scoot McNairy, Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr., Naomi Wild in Lil Tjay.

O ZGODBI: Biografska glasbena drama Taurus prikazuje zgodbo o vzhajajočem, a težavnem glasbeniku po imenu Cole (Colson Baker), ki dneve in noči preživlja v neskončnem iskanju navdiha za snemanje svoje zadnje skladbe. Njegova pomočnica Ilana (Maddie Hasson), ki mu je kot sestra, ga želi rešiti, njegovi sodelavci (Scoot Mcnairy, Lil Meech in Lil TJay) ga želijo v studiu, medtem ko ga njegova preprodajalka drog Bub (Ruby Rose) in nekdanje dekle Mae (Megan Fox) potiskata vse globlje v praznino. Taurus je čustvena, pristna in nadrealistična zgodba, ki opozarja in je hkrati univerzalna in edinstvena v svojem času. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo.

»Od nekdaj sem imel resnično strast do glasbe in so me zanimala zapletena življenja glasbenikov. Star sem bil 24 let, ko je umrl Kurt Cobain, kar je pustilo črno luknjo v srcu celotne generacije. Glasbeni svet sedanje generacije pestijo smrti zaradi prevelikih odmerkov v senci slave in družbenih medijev – nedoseženega potenciala težavnih in briljantnih duš – in te zgodbe ni nihče povedal v igranem filmu. To sem želel narediti na pristen in kinematografsko ustvarjalen način,« je zaupal režiser in scenarist filma Tim Sutton.

IGRALSKA ZASEDBA: Colson Baker, Maddie Hasson, Scoot McNairy, Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr., Naomi Wild, Ruby Rose, Lil Tjay, Megan Fox

REŽIJA: Tim Sutton
SCENARIJ: Tim Sutton
PRODUCENTI: Jib Polhemus, Rob Paris, Mike Witherill
IZVRŠNI PRODUCENTI: Tim Sutton, Colson Baker, Gul Karakiz
ŽANR: biografska glasbena drama

Oglejte si NAPOVEDNIK, biografska glasbena drama TAURUS pa bo na rednem sporedu v kinematografih od 17. NOVEMBRA 2022 dalje.