Danes se ob polnoči izteče rok za prijavo na evropsko delavnico za filmsko kritiko.

PRIJAVA
Rok za oddajo prijave je četrtek 25. maj do polnoči.
Prijavnico najdete tukaj. 
Najvišje število udeležencev: 6

Imate radi filmske festivale? Ste navdušeni za pisanje? Se želite naučiti, kako pisati kakovostna besedila o filmih?

POTEM SE PRIJAVITE ZDAJ!
Evropska mreža za filmski diskurz (The END) in revija za kratki film Talking Shorts organizirata dve večdnevni delavniški srečanji za nadobudne filmske kritike, ki bosta potekali med festivaloma kratkega filma v Lagu (julij) in Ljubljani (avgust). Pod vodstvom uveljavljenih novinarjev in filmskih strokovnjakov boste dobili vpogled v novinarske prakse in se naučili osnovnih veščin filmske kritike s pomočjo kratkih filmov in kuriranih programov kratkih filmov. Pisanje vaših besedil bodo med festivaloma uredniško usmerjali, izbor besedil pa bo na koncu objavljen na talkingshorts.com.

OKVIR & TRAJANJE
Intenzivna tandemska delavnica za filmsko kritiko v kontekstu dveh filmskih festivalov
1. enota: LAGO FILM FEST (24.–29. julij 2023)
2. enota: FeKK (14.–19. avgust 2023 - datumi prihoda in odhoda se lahko razlikujejo glede na kraj vašega bivanja)

Enoti delavnice slonita druga na drugi, a bosta tematsko različni. Predavanja bodo potekala v angleščini, pa tudi besedila lahko pišete v angleščini. Mentorji_ce delavnice bodo razkriti v kratkem. 

UDELEŽBA & PONUDBA
Delavnica je namenjena vsem, ki so starejši od 18 let in jih resno zanima kritično in diskurzivno delo s filmom ter se lahko udeležijo obeh enot tandemske delavnice. Skupna kotizacija je 150 evrov.*

Oba festivala nudita: namestitev, kritje potnih stroškov (do skupno 150 evrov), obroke med potekom obeh enot delavnice (zajtrk in kosilo) in polno akreditacijo, ki omogoča dostop do vseh projekcij in drugih festivalskih dogodkov. *Nočemo biti izključevalni. Če je kotizacija za vas previsoka, prosimo, stopite v stik z nami.

Evropske delavnice za filmsko kritiko so projekt Evropske mreže za filmski diskurz (The END) & Talking Shorts s podporo programa EU MEDIA.