Letošnje poletje se DreamWorks Animation potopi v nemirne vode srednje šole s smešno in srčno animirano akcijsko komedijo z naslovom Ruby, najstniški kraken. Zgodba spremlja sramežljivo najstnico, ki odkrije, da je del kraljevske dinastije mitoloških kraknov ter da je njena usoda v globinah oceanov večja, kot je kadarkoli sanjala.

Animirano akcijsko komedijo je režiral Kirk DeMicco, sorežiser je Faryn Pearl. Svoje glasove so glavnim likom posodili Lana Condor, Toni Collette, Annie Murphy, Sam Richardson, Liza Koshy, Will Forte, Colman Domingo, Jaboukie Young-White, Blue Chapman, Eduardo Franco, Ramona Young, Echo Kellum, Nicole Byer in Jane Fonda.

O ZGODBI: Prisrčna, a nerodna 16-letna Ruby Škrgar (Lana Condor) bi rada bila običajna gimnazijka, vendar se večinoma časa počuti nevidno. Svojo simpatijo na rolki (Jaboukie Young-White) poučuje matematiko, a zdi se, da jo on občuduje le zaradi njenih fraktalov. Poleg tega se Ruby ne sme družiti z otroki na plaži, ker ji je njena preveč zaščitniška mama (Toni Collette) prepovedala, da bi sploh stopila v vodo.

Ko pa Ruby prekrši mamino prvo pravilo, odkrije, da je neposredna potomka bojevniških krakenskih kraljic ter da ji je usojeno, da podeduje prestol po svoji ukazovalni babici (Jane Fonda), bojevniški kraljici sedmih morij. Krakni so zaprisegli, da bodo ščitili svetovne oceane pred nečimrnimi, moči željnimi morskimi deklicami, ki se že od nekdaj borijo s krakni. Pri tem pa obstaja ena velika težava: lepo in priljubljeno novo dekle na šoli Chelsea (Annie Murphy) je po naključju morska deklica. Nazadnje bo Ruby morala sprejeti, kdo je in se potruditi, da bi zaščitila tiste, ki jih ima najraje.

V animirani akcijski komediji Ruby, najstniški kraken zaigra izjemna igralska zasedba, med njimi dobitnik emmyja Colman Domingo kot Rubyjin oče, nominiranec za emmyja Sam Richardson kot Rubyjin navdušeni stric in Blue Chapman kot Rubyjin mlajši brat. Animirano komedijo je režiral z oskarjem nominirani filmski ustvarjalec Kirk DeMicco (Vivo, Krudovi) in producirala Kelly Cooney Cilella (Troli na svetovni turneji, Troli), sorežiser je Faryn Pearl (Krudovi: Nova doba, Troli na svetovni turneji). V stranskih vlogah zaigra več komikov, vključno z nominirancem za emmyja Willom Fortejem, nominiranko za emmyja Nicole Byer, Lizo Koshy, Ramono Young, Eduardom Francom in Echom Kellumom.

IGRALSKA ZASEDBA: Lana Condor, Toni Collette, Annie Murphy, Sam Richardson, Liza Koshy, Will Forte, Colman Domingo, Jaboukie Young-White, Blue Chapman, Eduardo Franco, Ramona Young, Echo Kellum, Nicole Byer in Jane Fonda

REŽIJA: Kirk DeMicco
SOREŽIJA: Faryn Pearl
PRODUCENT: Kelly Cooney Cilella
ŽANR: animirana akcijska komedija

Na voljo je že PRVI NAPOVEDNIK, animirana akcijska komedija RUBI, NAJSTNIŠKI KRAKEN pa na redni spored v kinematografe prihaja 29. JUNIJA 2023.