Napoved novih oddaj na TV kanalu Viasat History za mesec december.

Peru: žrtvovanja v kraljestvu Močejev
Nedelja, 11. decembra, ob 21.00
Št. epizod: 1 x 60 min
Leto: 2022

Ob severni obali Peruja so odkrili posmrtne ostanke stotine otrok in mladičev lam. Vsi znaki nakazujejo, da so podlegli žrtvovanju civilizacije Močejev, ki so v 15. stoletju na območju Andov tvorili največji imperij pred prihodom Inkov in konkvistadorjev. Gre za grozljivo odkritje brez primere, saj v nobeni civilizaciji ne obstaja znanstvenih dokazov o množičnih žrtvovanjih takšnih razsežnosti. Preiskave se je lotila mednarodna ekipa različnih znanstvenikov, ki bodo skušali razvozlati okoliščine in dogodke, ki so privedli do množičnega žrtvovanja. Le kaj bi lahko bili vzroki tega nezaslišanega dejanja?

Mussolini - Prvi fašist
Premierno v soboto, 3. decembra, od 22.05
Sezona: 1
Št. epizod: 2 x 60 min
Leto: 2021

Čeprav je utelešal zavezništvo med Italijo in nacistično Nemčijo, marsikdo ne pozna zgodb o dučeju in italijanskem fašizmu. Kako ta človek, ki je bil od nekdaj ravnodušen do rasnih vprašanj, postal latinski alter ego firerja, in kakšno mesto zaseda znotraj hierarhije tiranov? Stoletje po Mussolinijevem vzponu na oblast ta dokumentarec, zahvaljujoč uradnim arhivom, amaterskim posnetkom in pričevanjem nekdanjih žrtev in podpornikov, ki so živeli pod Mussolinijevim režimom, raziskuje mehanizme fašistične moči, čaščenja nasilja in politične represije, ki so Italijo vodili v katastrofo.

Svetovna vojna: 1914-1945
Premierno od ponedeljka, 5. decembra, ob 22.00
Sezona: 1
Št. epizod: 8 x 60 min
Leto: 2022

Originalna in dramatična serija s svežim pogledom na najbolj nasilne in pomenljive dogodke sodobne zgodovine. Dogajanje iz obeh svetovnih vojn se nam prikazuje kot neprekinjena zgodba napak, ambicij, revolucij in poguma. Dojemanje obeh vojn kot enkraten konflikt nam prikaže drugačen vpogled na vzroke in posledice, ter nam pomaga razumeti, kako so ti dogodki popolnoma spremenili svet in ustvarili sedanjost, kot jo poznamo. Od uničenja starih imperijev, do prenosa moči iz Evrope v Azijo in ZDA. V tej seriji se bomo podali v preteklost in razvozlali dejstva, zakaj se je svet podal v vojno in v njej ostal večino 20. stoletja.