Novo poglavje epske franšize 20th Century studia v kina prihaja 9. maja 2024. Vladavine nihče ne more zaustaviti! Izšel je nanovejši napovednik filma KRALJESTVO PLANETA OPIC (Kingdom of the Planet of The Apes), z njim pa smo dobili popolnoma nov vpogled v ta izjemni, postapokaliptični svet. Kraljestvo planeta opic na velika platna kinematografov v Sloveniji prihaja v distribuciji Blitz filma 9. maja 2024.

Režiser Wes Ball je ponovno obudil globalno, epsko franšizo, ki se tokrat dogaja nekoliko generacij po Cezarjevi vladavini. V tem svetu so opice prevladujoča živeča vrsta na Zemlji in živijo v harmoniji, medtem ko je človeška rasa močno okrnjena in živi v senci opic. Medtem, ko novi tiranki vodja opic gradi svoj imperij, se ena izmed mlajših opic poda na mučno potovanje, zaradi katerega podvomi v vse, kar je vedel o preteklosti ter mora sprejeti odločitve, ki bodo določile prihodnost tako opic kot ljudi. Izjemno uspešna filmska franšiza je prvotno temeljila na romanu Pierra Boullea, originalni film "Planet opic" pa je izšel že davnega leta 1968. Novejša franšiza se je začela leta 2011 z uspešnico Vzpon planeta opic, ki ga je režiral Rupert Wyatt. Zaradi upeha v kinematografih sta sledili še dve nadaljevanji - Zora planeta opic leta 2014 in Vojna za planet opic leta 2017. Glede na uspeh nadaljevanj je tega za pričakovati tudi od novega filma, ki nas bo v kinih pričakal naslednje leto.

Kraljestvo planeta opic je režiral Wes Ball (trilogija Labirint), glavne vloge pa igrajo Owen Teague (Tisto), Freya Allan (The Witcher), Kevin Durand, Peter Macon in William H. Macy. Scenarij so napisali Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver in Patrick Aison, po likih, ki sta jih ustvarila Rick Jaffa in Amanda Silver. Producirali so Wes Ball, Joe Hartwick, Jr. Rick Jaffa, Amanda Silver in Jason Reed. Peter Chernin ter Jenna Topping sta izvršna producenta.