Eno od presenečenj na letošnji tekmi nacionalne nogometne lige ZDA Super Bowl je bila najava filma Wicked o zlobni čarovnici iz Oza. Gre za zgodbo o tem, kako je ženska, nenavadno zelene barve, postala zlobna čarovnica.

Fantazijski muzikal z naslovom Žlehtnoba (Wicked), ki ga je režiral priznani filmski ustvarjalec Jon M. Chu, je prvo poglavje dvodelne celovečerne filmske priredbe broadwayskega muzikala. Film, ki v  kinematografe prihaja letos novembra, temelji na uspešnici Gregoryja Maguireja, za veliko platno pa sta ga priredila pisateljica za odrsko produkcijo Winnie Holzman ter legendarni skladatelj in tekstopisec Stephen Schwartz. V glavnih vlogah zaigrajo Cynthia Erivo, Ariana Grande, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode, Bowen Yang, Bronwyn James in Keala Settle.

O ZGODBI: Po dveh desetletjih se eden najbolj priljubljenih muzikalov na gledaliških odrih Wicked podaja na dolgo pričakovano popotovanje na velika platna kot spektakularen kinematografski dogodek. Zlobna čarovnica iz Oza, ki jo upodobi Cynthia Erivo, bo razkrila svojo zgodbo. Elphaba kot mlada ženska, ki jo zaradi nenavadno zelene barve kože mnogi napačno razumejo, bo odkrila svojo resnično moč, medtem ko priljubljena mlada ženska Glinda, ki ima privilegije in ambicije, upodobila pa jo je zvezdnica Ariana Grande, še ni odkrila svojega pravega srca. Mladi ženski se spoznata na univerzi Shiz v čudoviti Deželi Oz in postaneta zelo dobri prijateljici. Ko pa srečata Čarovnika iz Oza (zaigra ga Jeff Goldblum), se njuno prijateljstvo znajde na razpotju in njuni življenji ubereta zelo različni poti. V filmu zaigrajo tudi oskarjevka Michelle Yeoh, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode in Jeff Goldblum kot legendarni čarovnik iz Oza.

IGRALSKA ZASEDBA: Cynthia Erivo, Ariana Grande, Michelle Yeoh, Jeff Goldblum, Jonathan Bailey, Ethan Slater, Marissa Bode, Bowen Yang, Bronwyn James in Keala Settle

REŽIJA: Jon M. Chu
SCENARIJ: Winnie Holzman
PO MUZIKLU WICKED, glasba in besedilo Stephena Schwartza, PO KNJIGI Winnie Holzman, romana avtorja Gregoryja Maguireja
PRODUCENTI: Marc Platt, David Stone
IZVRŠNI PRODUCENTI: David Nicksay, Stephen Schwartz, Jared LeBoff
ŽANR: fantazijski muzikal

Na voljo je že PRVI SPOT, fantazijski muzikal ŽLEHTNOBA pa na redni spored v kinematografe prihaja 27. NOVEMBRA 2024.