Kabi home office
11Avgust 2020

POSEBNA PROJEKCIJA IN KONCERT GLASBE IZ FILMA PREKLETSTVO VALBURGE

11.08.2020 ob 20:00

Letni vrt Gala Hale

“Točno to rabijo – jebeni šov!”
POSEBNA PROJEKCIJA IN KONCERT GLASBE IZ FILMA PREKLETSTVO VALBURGE
Letni vrt Gala Hale, Metelkova, Ljubljana
► torek, 11. 8. ob 20.00

Po skoraj letu dni in navkljub vseprisotni korona krizi, ter na še vedno trajajoči svetovno uspešni filmski festivalski turneji, na kateri si je prislužila tudi kakšno nagrado za najboljši film, se krvava komedija, prežeta s črnim humorjem in obilico nasilja, Prekletstvo Valburge vrača za enkraten in poseben dogodek v Ljubljano.

Glasbo za film je ustvaril Jani Mujič, ki ga nekateri prepoznajo kot basista legendarne jazz-core zasedbe 2227, drugi pa morda preko kultne plošče Hard Core Ljubljana, v lomilcu strun benda Epidemija. Avtor glasbe bo tokrat ekskluzivno poskrbel, v družbi s skrbno izbranimi glasbeniki pod imenom Digital Criminal, za koncertno izvedbo s sodobnimi kompozicijskimi postopki in prijemi, glasbe narejene za film Prekletstvo Valburge. Koncert bo tako sledil projekciji filmov (glej urnik spodaj). V slovenskem prostoru je žal za enkrat precejšnja redkost, da glasba narejena za film ali gledališko predstavo, doživi tudi samostojno koncertno uprizoritev. V torek. 11. 8. od 20.00 bo tako Letni vrt Gala Hale na Metelkovi postal Gala Kino.

Za žejo po krvi oziroma pivu bo za prvih 100 obiskovalcev, ob nakupu vstopnice, poskrbela pivovarna Tektonik. Vsi film so nastali v neodvisni filmski produkciji s strani 666 Productions in Strup produkcije, s koprodukcijskimi deleži NuFrame, Sonolab, MB Grip, Supermarket produkcija in Lepa Žoga.

URNIK
20:00 – vstop na prizorišče in degustacija piv pivovarne Tektonik
21:00 – projekcija  kratkega filma "Making of The Course of Valburga"
21:30 – projekcija celovečernega filma Prekletstvo Valburge 
23:00 – projekcija kratkega animiranega filma "Horror Never Remains Buried Deep Enough" 
23:15 – koncert filmske glasbe v izvedbi zasedbe Digital Criminal

Začetek mednarodne poti je Prekletstvo Valburge začel s premiero na največjem žanrskem filmskem festivalu na svetu - Sitges v Španiji, ki mu nekateri pravijo tudi Cannes horror filma. Prekletstvo Valburge je tako tudi prvi slovenski film, ki se je kdajkoli predvajal v uradnem izboru v dvainpetdeset letni zgodovini festivala. Naslednja aktualna festivalska postaja pa bo šestnajsta izdaja največjega žanrskega filmskega festivala v Braziliji – Fantaspoa, ki bo potekal od 24. julija do 2. avgusta 2020. Film se je v tem letu, odkar traja njegova festivalska pot, predvajal na več kot dvajsetih festivalih po celem svetu, tudi na 38. TerrorMolins, 20. Trieste Science+Fiction, 5. Dracula Film Festival, 9. Mad Monster Party, 5. Portland Horror in drugih. Marcel Štefančič pa je o nejm zapisal: ''Kri mutira v krik, krik v paniko, panika v slasher, slasher v splatter, splatter v torture porn, torture porn pa v slovensko verzijo Teksaškega pokola z motorko, no, v Slovenski pokol s cirkularko ...'' in mu dal najvišjo možno oceno za+.


Nazaj