Eurogarden
6Avgust 2022

Projekcija filma DIEGO MARADONA

06.08.2022 ob 20:45

Lenart (Trg osvoboditve 5)

Zavod PIP vas v okviru programa EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z Društvom  za razvoj filmske kulture ter Občino Lenart vabi  k ogledu projekcije filma DIEGO MARADONA, ki bo brezplačno na voljo za ogled v soboto, 6. avgusta 2022 ob 20:45 uri v Lenartu (Trg osvoboditve 5).

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo slovenske regionalne točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.  Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

DIEGO MARADONA (biografski športni dokumentarec)
Režija: Asif Kapadia.
Izvorni jezik : angleščina, španščina, podnaslovljeno v slovenščino.
Dolžina: 130 minut.

Argentinski nogometaš Diego Armando Maradona, rojen oktobra 1960 v Buenos Airesu, velja za enega najboljših nogometašev vseh časov. Dosegel je izjemne uspehe tako z reprezentanco kot s klubi. Bil je mojster navdiha, nogometaš umetnik. Vseskozi je razburjal tudi s svojim temperamentnim obnašanjem. Dokumentarni film Diego Maradona je narejen iz več kot 500 ur doslej še nevidenih posnetkov, osredotočen na kariero slavnega nogometaša. 5. julija 1984 je Diego prispel v Neapelj za takrat rekordni honorar in sedem let vladal »v peklu«. Najbolj slavni svetovni nogometni genij in najbolj nefunkcionalno mesto v Evropi sta se odlično ujemala! V mestu, kjer bi hudič potreboval telesne stražarje, je Maradona postal večji od samega Boga. To je divja in nepozabna zgodba o božanskem talentu, slavi, obupu in izdaji, korupciji in odrešitvi.

Režiser Asif Kapadia se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov. Pred tem je podpisal nagrajena dokumentarna filma Amy (2015) o glasbenici Amy Winehouse in Senna (2010) o dirkaču formule 1 Ayrtonu Senni.

Dogodek delno financira Evropska unija.


Nazaj