Bonajo spletna trgovina
24Junij 2022

Projekcija filma MEDENA DEŽELA

24.06.2022 ob 21:00

Trojiško jezero (ob plezalni steni)

Zavod PIP vas v okviru programa EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z Zavodom za turizem občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah vabi  k ogledu projekcije filma MEDENA DEŽELA, ki bo brezplačno na voljo za ogled v petek, 24. junija 2022 ob 21:00 uri na Trojiškem jezeru (ob plezalni steni).

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo slovenske regionalne točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije.

MEDENA DEŽELA (Medena zemlja)
Režija: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov.
Izvorni jezik : turščina, makedonščina, podnaslovljeno v slovenščino.
Dolžina: 86 minut.

Nagrade: Sundance (velika nagrada žirije in posebna nagrada za fotografijo v kategoriji svetovni dokumentarni film); nominacija za oskarja v kategorijah najboljši mednarodni celovečerec in najboljši dokumentarec; nominacija Evropske filmske akademije za najboljši dokumentarec; Sarajevo; FDF Ljubljana.