Kabi home office
9Avgust 2022

Projekcija filma PORTRET MLADENKE V OGNJU

09.08.2022 ob 20:00

Kulturni inkubator Maribor

Zavod PIP vas v okviru EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju z MKC Maribor vabi  k ogledu projekcije filma PORTRET MLADENKE V OGNJU/Portrait de la jeune fille en feu, ki bo brezplačno na voljo za ogled v torek, 9. avgusta 2022 ob 20:00 uri v Kulturnem inkubatorju Maribor.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo slovenske regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT v sodelovanju z lokalnimi partnerji, Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.  Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skozi vso poletje bodo na voljo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Pred samo projekcijo pa bo potekal tudi kratek moderiran pogovor.

PORTRET MLADENKE V OGNJU (Portrait de la jeune fille en feu)
Režija: Celine Sciamma.
Izvorni jezik : francoščina, podnaslovljeno v slovenščino.
Dolžina: 120 minut.

Bretanja leta 1770. Slikarka Marianne dobi naročilo za poročni portret Héloïse, grofičine hčerke, ki je ravno zapustila samostan. A Héloïse se upira usodi poročene ženske in noče pozirati, zato mora Marianne nalogo opraviti skrivaj. Pod krinko najete družabnice jo podnevi opazuje, ponoči pa slika … Céline Sciamma (Pobalinka, Banda punc) v intimni, čutni zgodovinski romanci znova ujame trenutek osvobajanja ženske identitete – tokrat zaklenjene v zatohle patriarhalne kodekse 18. stoletja. Nagrada za najboljši scenarij v Cannesu.


Nazaj