Vabljeni na elektronski spektakel brez primere v soboto, 20. julija 2024, bo na »open air« prizorišču Vista pri velenjskem jezeru v Velenju v okviru 1. festivala Overlake 2024 nastopil vrhunski slovenski DJ Umek, poleg ostalih pomembnih didžejev, ki bodo še napovedani. Ob temu organizator namiguje, da bo to dogodek, kot ga že dolgo ni bilo! Vabljeni na nepozabno izkušnjo z glasbenim virtuozom Umekom, ki že več kot tri  desetletja navdušuje množice! Po 20 letih se vrača v Velenje in vas bo popeljal na glasbeno potovanje, ki bo preseglo vsa pričakovanja.

Organizator festivala Overlake 2024 obljublja vrhunsko produkcijo zvoka in svetlobnih efektov, ki bodo ustvarili edinstveno vzdušje na tem velikem spektaklu, ki bo na prizorišču pod zvezdami na Velikem odru Viste v Velenju. Overlake Festival 2024 tako obljublja ta dan užitka, kjer se bo elektronska glasbena kultura prepletala v harmonijo zvoka, obdana s čarobnostjo Velenjskega jezera. Bodite pripravljeni na nepozabno glasbeno pustolovščino, ki bo presegla vsa pričakovanja! Ambient in ponudba na tem prekrasnem prizorišču ob Velenjskem jezeru sta res posebna! Še posebno prekrasen razgled na sončni vzhod in zahod bo na PrePartyju in na After Fooru, ob melodični plesni glasbi in ekskluzivnih trenutkih, za vaše brbončice pa bo na voljo raznolika kulinarika in ponudba pijače za vse okuse. Glede na dejstvo, da je ob prizorišču tudi plaža ob jezeru, se boste v vročih poletnih dneh lahko kopali, plavali, sprostili in hladili v jezeru, blizu pa je tudi kamp, ki vam ob tej priložnosti ponuja poseben 20% popust.

Poleg tega organizator najavlja tudi projekt All About Music, na katerega se lahko prijavijo mladi producenti ter didžeji in najboljši bo lahko nastopil na velikem odru ob boku velikim didžejem! Predprodaja vstopnic že poteka na www.eventim.si in na vseh njihovih pooblaščenih prodajnih mestih po Sloveniji! Ne zamudite prvih 300 »early bird« vstopnic po 17,00 EUR, saj jih je še manj kot 100 na voljo!

DJ UMEK: Uroš Umek, bolj znan kot DJ Umek ali preprosto UMEK, je vodilna figura slovenske plesne glasbene scene. Rojen 16. maja 1976, je dejaven v glasbeni industriji že od leta 1993, pridobivajoč priznanje za svoj prispevek k techno glasbi. Umek ni le izkušen DJ, ampak tudi ploden producent in lastnik več techno založb. V poznih 90. letih je Umek so-ustanovil Consumer Recreation in Recycled Loops, postavljajoč temelje za svoj prihodnji uspeh v industriji. Skozi leta je zagnal različne podzaložbe in ustanovil priznano techno založbo 1605 leta 2007. Umekov talent je bil nagrajen z mnogimi nagradami, med njimi najboljšim techno umetnikom na Beatport Music Awards leta 2010 in najboljšim techno DJ-jem na EMPO Awards leta 2013. Njegova vsestranskost je očitna v izdajah na založbah, kot sta Spinnin' Records in Ultra Records, kar kaže na njegovo sposobnost prilagajanja različnim slogom znotraj žanra elektronske glasbe.

Skozi svojo kariero je Umek doživel stilistične spremembe, sprva pridobil slavo zaradi svojih hitrih mešalnih veščin in dvigajočih DJ setov, preden je leta 2015 prešel na temnejše techno zvoke. Kljub temu je vedno ohranil svoj položaj enega najboljših techno DJ-jev na svetu, redno se uvrščal na lestvico DJ Mag Top 100 DJ's. Vpliv Umeka sega preko nastopanja in produciranja glasbe. Leta 2011 je začel svojo radijsko oddajo "Behind The Iron Curtain with Umek", v kateri predstavlja nove talente in glasbene izbire. Poleg tega je leta 2016 so-ustanovil glasbeno startup podjetje Viberate, ki glasbenike razvršča glede na njihovo priljubljenost. Leta 2018 je Umek praznoval impresiven mejnik - 25 let ustvarjanja glasbe, označen s razprodanim dogodkom v Ljubljani, kjer je prejel čestitke izjemnih osebnosti, kot sta Carl Cox in predsednik Slovenije, Borut Pahor. Umekov trajni vpliv na elektronsko glasbeno sceno še naprej odmeva, kar ga postavlja v spoštovan položaj tako doma kot tudi mednarodno. Na odru 1. festivala Overload bodo ob UMEKU nastopili tudi drugi izjemni izvajalci, katerih imena bodo kmalu objavljena.

O NATEČAJU »ALL ABOUT MUSIC«
Organizator festivala Overload 2024 vabi mlade didžeje in producente, da se prijavijo natečaj ALL ABOUT MUSIC, kjer bodo imeli priložnost pokazati talent in znanje. Prijava najboljšega dela poteka do 13. junija! Izmed vseh prijavljenih bodo organizatorji izbrali 4 kandidate, ki bodo imeli priložnost nastopiti že na predhodnem Overlakeu, ki bo 15. junija z Paolom Barbatom v kampu Velenje / Velenjsko jezero. Najboljši med njimi pa bo imel čast nastopiti na velikem odru VISTA ob boku legende elektronske glasbe – DJ UMEKU!

Mladi producenti in didžeji lahko pošljejo svoje vsaj 30 minut dolge sete na overloadradiolive@gmail.com, ki jih bo organizator delil na Facebook dogodku. Prvi štirje seti z največ všečki bodo uvrščeni v finale. V finalu pa bodo nastopili z enournim setom, kjer jih bo ocenjevala glasbena žirija, in med njimi izbrala najboljšega za nastop na 1. velikem festivalu Overlake 20. julija 2024! Organizatorji zato pozivajo mlade producente in didžeje, da ne zamudijo te priložnosti, da lahko svojo glasbo delijo z občinstvom in se preizkusijo z največjimi imeni elektronske scene, zato naj se prijavijo na dogodek ALL ABOUT MUSIC!

VEČ POMEMBNIH PODATKOV:
- PreParty & After Floor: Ob idilične pogledu na sončni zahod in vzhodu, kjer bo mogoče uživati z melodično glasbo in ekskluzivnim trenutkom.
- Raznolika kulinarika: Široka ponudba hrane in pijače, ki bo zadovoljila še tako zahtevne okuse.
- Plaža ob jezeru: Možnost kopanja, plavanja, sprostitve in ohladitve ob jezeru.
- Kampiranje: Možnost bivanja v naravi, kjer se bo druženje nadaljevalo tudi izven glavnih odrov. Vsi, ki bodo kupili karto imajo v Kamp-u 20% popusta
- Plavanje: Osvežujoče kopanje na Velenjskem jezeru, bo dodalo še eno razsežnost doživetja.

Podrobnosti:
Začetek: 20.00
Konec: 04:00
Starostna omejitev 18+

Predprodaja: www.eventim.si in pooblaščena prodajna mesta po Sloveniji.

Vstopnina: 17 EUR/Predprodaja/SKLOP 1/ 300 vstopnic
Vstopnina: 22 EUR/Predprodaja/SKLOP 2
Vstopnina: 27 EUR/Predprodaja/SKLOP 3
Vstopnina: 32 EUR/Na dan dogodka
Vstopnina: 45 EUR/V.I.P

Predprodaja Vstopnic: Eventim.si
Rezervacije miz in V.I.P (Žiga)
Info E-pošta: overloadradiolive@gmail.com
Dress Code: Summer Style

www.facebook.com/brleedj / www.soundcloud.com/dj-brlee / www.youtube.com/brleedj