Poletni Ljubljana Festival s svojo dolgoletno tradicijo in skrbno izbranim umetniškim programom pomembno zaznamuje kulturno dogajanje v Ljubljani. Obiskovalci dogodkov in tudi drugi ljubitelji glasbe pa si vrhunskih glasbenih večerov želijo tudi pozimi.

V sodelovanju z Grand hotelom Union tako Festival Ljubljana že tretjo sezono pripravlja Zimski festival z glasbeniki svetovnega slovesa. Serija zimskih koncertov bo potekala v prelepi secesijski dvorani Grand hotela Union, ki je skorajda vseh 110 let svojega obstoja prizorišče vrhunskih koncertov ter v znameniti Dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da si zagotovite najboljše sedeže z 10-odstotnim popustom v predprodaji za naslednje dogodke:

2. 2. 2019 ob 19.00, Slovenska filharmonija
Zimski festival bo uvedel nastop Orkestra Slovenske filharmonije pod taktirko Gregorja Mayrhoferja. Zanimiv in privlačen program bosta v solistični vlogi popestrila mlada izraelska sopranistka Rinnat Moriah ter slovenski gledališki in filmski igralec, režiser in scenarist Boris Cavazza.

4. 2. 2019 ob 19.00, Unionska dvorana, Grand hotel Union
Prisluhnite večeru najlepših romantičnih arij v izvedbi svetovno priznanega tenorista in dirigenta Joséja Cure. Na koncertnem odru se mu bosta pridružili sopranistka Elvira Hasanagić in mezzosopranistka Monika Bohinec. Solisti bodo nastopili s Simfoničnim orkestrom SNG Maribor pod taktirko Simona Krečiča.

6. 2. 2019 ob 19.00, Unionska dvorana, Grand hotel Union
Sklepni koncert bo zaznamovala šarmantna vokalna zasedba The Queen's Six, ki redno navdušuje kraljevo družino. Pevci zelo radi s humorno noto začinijo svoj raznovrstni program, zato so njihovi nastopi edinstvena glasbena izkušnja!

www.ljubljanafestival.si