Gianni Rijavec je v petek, 3. avgusta imel koncert na Ribniškem gradu v okviru Grajskih večerov. Natopil je s svojim novim glasbenim pop-simfo stilom »GIANNI RIJAVEC in godalni kvartet«. Polno grajsko dvorišče, do zadnjega kotička napolnjeno koncertno prizorišče in navdušena publika je dokaz, da je glasbenikova nova smer tisto, kar si ljudje želijo.

To so pesmi, ki gredo v ušesa, želijo si melodije, ki jo lahko tudi sami zapojejo. Gianni Rijavec ustvarja »slovensko canzono«, slovensko pop pesem z dramaturškim lokom in zapomljivim refrenom. Glasbenikovemu osnovnemu inštrumentu-klavirju so dodana godala- godalni kvartet, ki skladbe začinijo- dodajo pridih simfoničnega, klasičnega zvoka. Poleg godalnega kvarteta glasbenika spremlja na koncertih tudi pop ansambel (kitara, bas in bobni).

Gianni Rijavec ostaja zvest tudi večglasnemu petju, ki je značilno za Slovenijo, saj je znano, da smo Slovenci odlični zborovski pevci, imamo odlične pevske zbore. Refreni Giannijevih skladb so tako po večini zapeti v večglasju.