Končno je v prodaji AGRIKULTURA, album Dubioze kolektiva, katerega prihod je ekipa napovedala z izdajo prvih dveh skladb – Kafana in Bubrezi. Na njem lahko najdemo vsega skupaj 8 skladb, ki so nastale kot nekakšna psihoterapija v dobi korona virusa.

»Pri ustvarjanju smo razmišljali, kako se z vsem nastalim spopasti. Mislimo, da se naše travme slišijo na albumu. Je barvit, tako slogovno kot tematsko … kot so ljudje pri nas vajeni. Ni nam tuje kombinirati vse mogoče in nemogoče žanre, »od Bacha do sevdaha«« o novem albumu pravijo člani skupine. Agrikultura je mini album osmih pesmi, ki je nastal v zadnjih dveh letih pandemije. Kot pravijo, je bila pri številki osem celota zaokrožena in tako ni bilo več potrebe po dodatnih skladbah.

»Že samo ime in koncept albuma AGRIKULTURA je nastal iz naše potrebe, da opozorimo, da zaradi pretiranega zanimanja za virtualno in digitalno, kmalu ne bomo več imeli kaj jesti. Vsi bi radi bili le še YouTuberji in IT-jevci, lopata, motika in kramp pa se vsem gnusijo. Kaj narediti, ko se kriptovalute ne bodo mogle zaužit? Vabimo vse, da nam preko omrežij sporočite, če vam je album všeč, nam pošljete pohvale kot so: genialno, monumentalno, briljantno itd. Če vam album ni všeč, pošljite kritike ali celo žalitve, kot so: obupno, grozno, kdo vam je dal instrumente v roke itd. Uporabite lahko tudi »emotikone«. Napišite, kar želite, samo ne pošiljat GIF-a. GIF je najbolj moteča stvar interneta« pravi Dubioza kolektiv.

Album lahko v celoti poslušate na vseh digitalnih platformah.


Nazaj