Alya je na začetku letošnjega poletja ponovno nastopila pred hrvaškim občinstvom – njen nastop na Festivalu CMC v dalmatinskih Vodicah si je lahko ogledala celotna regija. Pred pričetkom epidemije je že navdušila CMC občinstvo, razveselila jih je s skladbo 'Sedam dana na moru' , tokrat pa je pred občinstvom nastopila z romantično balado, ki privabi solze na lica – 'Jedan život duže'. Sledilo je doooolgo vroče poletje, druženje z estrado na prestižnem festivalu v Splitu, nastopi ter seveda tudi zasluženi dnevi počitka na plaži.

Po nastopu v hrvaških Vodicah je Alya, ki sicer živi razpeta med Slovenijo, njeno ljubo Zgornjo Savinjsko dolino, ter Dalmacijo, ki ji je prav tako zelo prirasla k srcu in se tam počuti doma, obiskala še najbolj prestižni festival v Dalmaciji, festival v Splitu, ki ima dolgoletno tradicijo še iz časa naše skupne države, ter tam preživela dva čudovita večera. Letošnje leto je veliko nagrado občinstva prejel Luka Nižetić s skladbo Kad se Rodiš usrid Splita, v skladbi pa nastopajo velika imena splitske glasbe in estrade. Alya se je družila z Nenom Belanom, ki je na omenjenem festivalu predstavil pri naših sosedih zdaj že veliko uspešnico o koncu ljubezni, 'Jube moja znaj', s priljubljenim Belanom je pred leti nastopila na EMI s skladbo Missunderstandings. Prijetna družba je bil tudi z nagrado strokovne žirije drugouvrščeni Marko Kutlić, ki se je na Prokurativah v Splitu predstavil s skladbo Budiš me.

Glasbenici in prijateljici, ki si priskočita na pomoč - Ivana Kovač ter Alya
Na Splitskem festivalu pa je naša Alya najbolj uživala v ženski družbi! Z Ivano Kovač, priljubljeno hrvaško pevko, sicer hčerko legendarne zvezde, Miše Kovača, sta stkali pristen prijateljski odnos. Ivana je na festivalu nastopila s pesmijo Voljeli smo jedno drugo, pred nastopom na velikem odru v Splitu sta se dami družili in klepetali, ko pa je nastopil čas za odhod na oder in nastop, sta ugotovili, da je Ivani odpadel podplat na sandalu, Alya je prijateljici takoj priskočila na pomoč in zalepila nastalo škodo ter Ivani rešila večer!


Nazaj