Dnevna soba in Valentinov koncert? Po navadi obvelja eno ali drugo, pri Alyi pa oboje gre z roko v roki – 'Iz dnevne sobe' je naslov njenega novega albuma,  Valentinove koncerte pa bo Alya imela v Cerknici (14.2.), Grosupljem (15.2.) ter v Ajdovščini (16.2.)

'Iz dnevne sobe' je naslov njenega novega albuma na katerem bomo slišali Alyine največje hite v čisto drugačni preobleki. Alya je ploščo ustvarila s svojim bendom, pri ustvarjanju sta se jim pridružila harmonikaš Jure Tori in pa Berislav Blaževič iz Parnega Valjka. Taktirko nad dogajanjem je držal priznani producent Dejan Radičević, ki je v preteklosti že uspešno sodeloval s Siddharto, Neisho in hrvaško skupino Vatra.

Zakaj se je Alya odločila, da album poimenuje 'Iz dnevne sobe'?
'Na lansko Valentinovo smo pripravili dva dvoranska koncerta, ki smo ju zapakirali v intimno sfero z rekviziti na odru, dajali so pravi občutek dnevne sobe- tam so bili lestenec, kavč, posebne luči, svečniki, vaze... Počutili smo se naravnost odlično, tudi publika je bila zato še bolj sproščena in domača … Po teh koncertih sem intenzivno razmišljala kako takšno stvar ujeti v moment in jo posneti, in tako je nastala nova plošča in koncept ”Iz dnevne sobe”, ki ga nadaljujemo kot turnejico koncertov letos:) Predvsem mi je pa najvažneje da se vsi zabavam in sprostimo, saj glasba konec koncev vse to je haha:)? - ALYA

Album bo predstavljen na prihajajočih Alyinih koncertih, tam bo že mogoče kupiti najbolj ekskluzivne prve albume za najbolj neučakane fane.

Cerknica // 14. februar / Grosuplje // 15. februar / Ajdovščina // 16. februar / Slovenska Bitrica // 29. marec / Tolmin // 14. april / 18. maj // Radenci

FOTO: TIBOR GOLOB


Nazaj