Pri založbi Rough Trade je 10. septembra izšel album ‘COMFORT TO ME’ vznemirljive avstralske punk zasedbe Amyl & The Sniffers. Izid albuma je pospremil single ‘HERTZ’, ki ga občudujemo tudi v videospotu. Konec leta 2020 so se Amyl & The Sniffers s producentom Danom Luscombom odpravili v studio, na snemanje njihovega drugega albuma, ‘Comfort To Me’. Album je bil napisan v drugem letu pandemije, nanj pa so vplivale različne smeri  - od klasičnega rock n’rolla (AC/DC, Rose Tatoo, Motörhead), preko sodobnega hardcora (Warthog, Power Trip) pa vse do avstralskih hardcore / punkrock sodobnikov Coloured Balls in Cosmic Psychos. 

'Leto 2020 smo kot bend preživeli skupaj, v najemniškem stanovanju v Melbournu. Smo kot družina, istočasno se imamo radi, vendar do drugih članov ne čutimo emocij. Pred pandemijo smo se vrnili iz turneje, ki je trajala 2 leti. Večino časa smo bili ujeti v kombiju, potem pa smo bili več mesecev ujeti v najetem stanovanju z živo zelenimi zidovi. Ni bilo lahko, a bilo je tudi lepo... Večino časa smo preživeli na dvorišču, kjer smo poslušali glasbo. Fantom je bilo težko, ker niso mogli v pub s prijatelji, vendar je to pomenilo tudi, da imamo ogromno časa za delo na novem albumu. Večina pesmi je nastala zelo intuitivno. Najbolj glavna stvar pa je, da z albumom, povemo, kdo smo’ – Amyl Taylor

Protagonistka Amyl Taylor razlaga tudi  inspiracijo, ki je privedla do nastanka singla Hertz: ‘Hertz je sanjarjenje o pobegu na podeželje, o divjini in podeželski pokrajini. Je pesem o frustraciji in ujetosti v določenem kraju, ko si želiš le, da bi z avtom pobegnil na brezpotja. Pesem je nastala leta 2019, vendar je kmalu postala zelo prikladna pandemična pesem.’ Za album Comfort To Me, ki je izšel pri založbi Rough Trade, je mix prispeval Nick Launey (Nick Cave, IDLES; Yeah Yeah Yeahs), mastering pa Bernie Grundman (Prince, Michael Jackson, Dr. Dre, Outkast). Album vkjučuje že izdana singla “Guided By Angels,” and “Security”  - oba singla sta pridobila takojšnjo pozornost svetovnih medijev in tudi občinstva – med prvimi oboževalci benda sta npr. Juliette Lewis in Diplo. Album 'Comfort To Me' naročite TUKAJ.

Amyl & The Sniffers bodo 5. oktobra 2021 v avstralski divjini uprizorili concert, ki bo posnet v enem kadru. Vstopnice si zagotovite na uradni strani zasedbe.

Foto: Jamie Wdziekonski


Nazaj