Film Music Institute je filmsko glasbo italijanskega skladatelja Kristiana Sensinija za celovečerni igrani film Vsi proti vsem v režiji Andreja Košaka (naslovna fotografija) in v produkciji Blade production uvrstil med 30 najboljših filmskih glasb na svetu v letu 2020.

V obrazložitvi so zapisali, da Sensinijeva mešanica jeklene napetosti in žalostno ironične melodije spomni tudi na paranoično obarvane partiture 70-ih, kot sta "The Conversation" (F.F. Copola) in "The Parallax View (A.J Pakula) ter da pričara svet zakulisnih poslov, umazanega seksa in smrtonosnega oportunizma.

V filmu Vsi proti vsem, ki ga je slovenska javnost videla v začetku leta 2020, režiser Andrej Košak nastavlja ogledalo demokraciji, v kateri živimo. Glavni lik je župan Franta, ki izgublja volitve v majhnem slovenskem mestu Rovte, in je prisiljen sodelovati s kriminalci. Vsi proti vsem na lokalni ravni kaže, da živimo v globalnem svetu ponarejenih novic, političnih spinov in korupcije, kjer sta morala in etika izgubili pomen.

V glavni vlogi nastopa Vlado Novak, družbo pa mu delajo Iva Krajnc Bagola, Silva Čušin, Aleksandra Balmazović, Valter Dragan, Peter Musevski, Rok Vihar, Jernej Kuntner, Jure Ivanušič, Uroš Potočnik, Blagoj Veselinov in drugi.

Foto: Željko Stevanić


Nazaj