Balkan Boys letos obeležujejo deset let. Deset let so fantje preživljali na odrih, s katerih so s svojim unikatnim zvokom Balkana v ritmih sveta in energičnimi nastopi navduševali številne. Svojo prvo desetko bodo obeležili s koncertom 'Welcome to the Gipsyland', ki bo v sredo, 16. oktobra, v ljubljanski Cvetličarni. Številčni zasedbi se bodo na pridružili tudi glasbeni gostje – tisti, s katerimi so v preteklosti že sodelovali in tisti, s katerimi še bodo: Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še'n litro in Lado Bizovičar. In ker pri Balkan Boys nikoli ne veš, morda na žur pride še kdo! Balkan Boys bodo na dan koncerta izdali tudi svoj tretji studijski album 'Welcome to the Gipsyland'!

Tik pred koncertom pa Balkan Boys predstavljajo novo skladbo. Kot prva iz prihajajočega albuma je luč sveta ugledala že pred časom 'Oj mala', danes pa je pred vami 'Gipsyland', ki je nastala z mislijo na kraj, kjer se glasba in zabava nikoli ne končata, kar je pravzaprav tudi vodilo prihajajočega albuma 'Welcome to the Gipsyland'. Gipsyland je kraj, kjer lahko uživamo v dobri glasbi, se zabavamo, se prepustimo njeni energiji; kraj, kjer je vsak vsakemu prijatelj, kjer je pomembna je le povezovalna moč glasbe. Vzdušje, o kakršnem govori in ga prinaša 'Gipsyland', je vzdušje, ki vlada na koncertih zasedbe Balkan Boys!

Na dan koncerta tudi novi album 'Welcome to the Gipsyland'
Balkan Boys niso navadna Balkan skupina. So najčistejši odraz tega, kako daleč lahko Balkan seže, kako kompleksna in hkrati lahka, kako čustvena in obenem zabavna je lahko balkanska glasba, ki pa jo Balkan Boys mešajo z rumbo, skajem, gypsy-jem, swingom, reggaejem. Zvok Balkana v ritmih sveta! Širina njihovega ustvarjanja bo slišna tudi na novem, tretjem albumu, ki izide na dan koncerta in praznovanja obletnice – v sredo, 16. oktobra. Album 'Welcome to the Gipsyland' bo, podobno kot prejšnja dva, na plano spustil balkan pop fusion, s poudarkom na etno/gipsy glasbi. Pri albumu sta kot gosta sodelovala Marko Marković in Rudi Bučar. Na albumu je 9 skladb in 3 bonus skladbe, katerih avtor je večinoma Rok Nemanič, ustanovitelj in gonilna sila banda, med avtorji pa se pojavljajo tudi Rudi Bučar, Robert Nemanič, Jernej Dirnbek, Hana Volfand, Luka Ipavec in Dejan Marković.

Balkan Boys, številčna zasedba, ki se je iz domače garaže povzpela na velike odre slovenske glasbene scene, je hitro našla pot do poslušalcev s svojim 'glasbenim hedonizmom' in zabavo, ki jo prinesejo s sabo, kamorkoli gredo. Že deset let k nam prinašajo energični duh Balkana, kar bodo obeležili v sredo, 16. oktobra, z velikim koncertom v Cvetličarni in z izidom novega albuma 'Welcome to the Gipsyland'. Na odru se jim bodo pridružili Zlatko, Rudi Bučar, Marko Marković, Dej še'n litro in Lado Bizovičar. Ples, skakanje, izvrstna improvizacija in odličen ter raznolik repertoar je tisto, kar vas bo ob poslušanju osmerice mladeničev, ki tvorijo Balkan boys, popeljalo do prave katarze. Začutili boste svet Balkana na popolnoma novi ravni, priznali boste kvaliteto, pa četudi vam tovrstna glasba ni blizu! Ne zamudite! Preverite, kakšno je v njihovem live videu.

Balkan Boys, 16.10.2019, Cvetličarna

Vstopnice: Cena: Early Bird 10 €, predprodaja 12 €, na dan koncerta 15 €
Prodajna mesta: Eventim.si, lastna prodajna mesta Eventim.si, Petrol, OMV Multitočke, Pošte Slovenije, Trafike Delo prodaja (K)kiosk, 3dva trafike, Big Bang, Kompas, Mercator Hipermarketi, Slovenske Železnice …

Foto: Peter Bajnoci


Nazaj