14. mednarodni tolkalni festival se bo začel prihodnji petek. Umetniški vodja festivala Dejan Tamše obljublja raznoliko glasbeno dogajanje, saj bodo na festivalu nastopili tolkalci iz Tajvana, Avstrije, Belgije in Slovenije. V petek, na prvi večer 14. festivala BUMfest, boste lahko prisluhnili avstrijski skupini Quetsch'n'Vibes in slovenski zasedbi Murska Percussion Ensamble. V soboto bo najprej nastopil duet NanaFormosa, sklepni del večernega dogajanja pa bo pripadel tolkalnemu ansamblu Tessenderlo. Umetniški vodja festivala Dejan Tamše dogajanje opisuje kot zelo raznoliko, saj so programi gostujočih skupin povsem različni.

Tudi letos matineja in  delavnice
Že pred uradnim začetkom dogajanja, v petek dopoldne, bodo tolkalni glasbi na matineji lahko prisluhnili najmlajši. "V soboto bodo čez dan glasbene delavnice - na njih bodo tolkala lahko spoznavali učenci, dijaki in študentje, ki se izobražujejo na področju glasbe kot tisti, ki glasbo navadno le poslušajo.V petek in soboto pred koncertom, ob 16.45 pa vabljeni vsi, ki bi se radi malce ogreli za BUMfest v avlo dvorane, kjer bo potekal tolkalni krog. Četudi ste povsem brez izkušenj s tolkali, se boste lahko pridružili v tolkalni krog in sledili zanimivim idejam in navodilom Francija Krevha," dodaja Dejan Tamše. Nedeljske delavnice so individualne in niso za širšo javnost.

Na BUMfestu 14 pričakuje organizator okoli 1400 tolkalne glasbe željnih poslušalcev!

Vstopnice v predprodaji po 10 eur na povezavi ali na TIC-u Žalec.

Opis fotografije
Od leve direktor ZKŠT Žalec mag. Boštjan Štrajhar, umetniški direktor festivala Dejan Tamše, ambasadorka festivala Tinkara Fortuna, članica skupine Bepop

Foto: I. Lipičnik


Nazaj