Z včerajšnjim dnem je objavljena nova skladba s strani domžalskih reperjov oz. artistov, ki so se dokončno združili in usmerili skupne moči v to, da vsi vedo kje so naše Domžale. Novonastala skupina se vodi pod imenom "Balklan" (mislim, da pomen imena ni potrebno pojasnjevati) sestavljena s strani El Makedonerja, Sladkega Greha ter ES-EYja ni več samo osredotočena na klasičnih rap pesmi, ki smo jih navajeni iz 90ih, ampak tudi na bolj novodobne pesmi z novejšimi zvoki.

Zadnja aktivna stvar El Makedonerja in Sladkega Greha preden sta se lotila tega projekta je bila gostovanje na oddaji "Od glave do repa" na radiu Koper pri Valterju Lapanji. Omenjeno oddajo si lahko poslušate na tej povezavi, tisti ki še niste. Kot se spomnimo, je El Makedoner bil med tistimi, ki je pred parimi leti sodeloval v sladbi "To so Domžale" za katero je čutil s svojimi kolegi, da jo je potrebno dodelati ter učvrstiti s tem da nastane čisto nova zadeva in nova skladba z naslovom "To so Domžale II", ki je kot nadaljevanje prejšnje skladbe. Matrica same skladbe je bila kupljena s strani Youtube-vega producenta kupljena in vse avtorske pravice poseduje ekipa Balklan. Snemanje vokalov smo tako, kot vedno zaupali Maju Klasincu ter zdaj že zagotovo zaupljivi ekipi za snemanje videospotov NESI Videos.

Veliko vloženega truda je bilo s strani vseh in je projekt, ki je trajal kar nekaj časa, zato je moj komentar na to: "Preden karkoli rečete, preden karkoli napišete pod kateremkoli videospotom oz. komadom prosim se ustavite za trenutek in se zamislite. Koliko časa, koliko živcev porabljamo za vse to, ali je vredno tega, da napišete "hate" komentar, ali da raje podpirate lokalne artiste, ki se nenehno trudimo in skoraj v vsakem komadu tudi omenimo iz kje prihajamo, ker smo ponosni na to in ga ponosno predstavljamo v novodobni glasbeni industriji. Ni pomembno iz kje ste, ni pomembno kaj delate, pomembno je da zaznate tuji trud in če ne drugega ga vsaj pohvalite, ker počasi dobivamo že sive lasje od tega hah." <- (Lahko bi to šlo, kot citat).

V projektu "To so Domžale 2" smo si veliko prizadevali tudi novejša sodelovanja, tako smo tudi pridobili ne samo podjetja iz Domžal, ampak tudi iz drugje, ki so med prvimi in upamo da ne zadnjimi videli, da smo ambiciozni in da se ne bi tukaj ustavljali. Ponosno lahko rečem, da sodelujemo s Purple King Slovenia, s katerimi imam tudi podpisano pogodbo ambasadorstva, po tem Štala Shop, Fine Line ter Temnenje stekel Bleki iz Domžal in ReDent Lab iz Velesa, Makedonije. Za starodobnika smo pa kontaktirali Avto Koviča iz Ihana. 

Stefan Josifovski a.k.a. El Makedoner je doma iz Velesa (Makedonije), se je pri 21. letih začel ukvarjati z rapom. Zgodba je taka, kot pri skoraj vsakem MC-ju, začel s snemanjem skladb v sobi na "krš" mikrofonu samo zaradi veselja, ljubezni in respekta do rap muzike. Po vseh demo skladb, je prišlo do prve solo skladbe z imenom "Nostalgija", ki je bila posneta v Makedoniji, pri kateri je za "Instrumental, Voice and mix mastering" poskrbel PB Beats. Ob enem, je to prva skladba, ki je posneta v dveh različnih jezikih z kombinatoriko iz slovenščine in makedonščine. Nadaljeval je z singlom "Mojot Svet", ki je bil posnet v Mariboru, pri producentu Maj Klasinc. Sledila je reinkarnacija repa v Domžalah, kajti povezal se je z izvajalcema Sanel in Turk in so s skupnimi močmi posneli Domžalski reprezent z imenom "To so Domžale", ki je skupaj z videospotom izšel 1.6.2017 in dosegel kar lepo število ogledov, posledica tega pa je naneslo, da se dobre 2 leti kasneje posname nadaljevanje izboljšane in posodobljene verzije prvotne skladbe z novim nazivom "To so Domžale II", ampak z drugima izvajalcema. V vmesnem obdobju med tema dvema skladbama je nastalo seveda, kar nekaj skladb z videospoti z moje strani (El Makedoner), saj pripravlja svojo prvo osebno ploščo oziroma album z nazivom "Adekvatno Stanje". Najbolj priljubljeni so "Demoni", po tem sledijo sodelovanja z različnimi izvajalci iz različnih krajev Slovenije, kot so Špela Sever s skladbo "Pismo od Ane", po tem Decix iz Kranja in skladbo "Prva Linija" ter z izvajalcem Jasha iz Nove Gorice in pesmijo "Genocid". Vse to je nastalo leta 2019.


Nazaj