Nov singl Marelice je razgiban, sončen poletni napev, ki po lanskih singlih Najina in Potujem prinaša novo sladko zasanjano podlago za brezskrbne vroče dni in avanture. Svežo bero Marelic (v orkestrski preobleki smo jih slišali v izboru lanske Popevke) spremlja tudi nov videospot pod taktirko režiserja Igorja Pečolerja (Novisuals).

Prikupna in sproščena zgodba se seveda vrti okoli priljubljenega sadeža, obenem pa Balladera pospremi k njegovim začetkom in posede v njegovo naravno okolje, za klavirske tipke. Izkušeni klavirski kantavtor, ki se je podpisal pod vrsto radijskih uspešnic, nas v marelično poletje »skulirano« vabi s snežno belim pianinom, Marelice pa so kot sproščena oda poletju tudi nekakšna »skrinjica spominov« na Balladerove otroške dni v rodni vasi. Balladero v videospotu, tako kot v skladbi, preprosti klavirski melodiji tudi v sliki pristavi polno mero barvitosti in igrivosti, z obveznim ščepcem lahkotne poletne romantike.  

Novo pridelane Marelice krasi tudi izvrstna mednarodna studijska zasedba, v kateri se ob Balladeru (Dominik Bagola) na vokalu, klavirju in klaviaturah pojavita še kitarska virtuoza Peter Dekleva in Lorenzo Corti (Italija) in svetovno priznani bobnar Ash Soan (Združeno kraljestvo Velike Britanije – Adele, James Morrison, Tori Amos, Sam Smith, Dua Lipa, Mariane Faithfull, idr.). Za produkcijo je tokrat poskrbel izkušeni domači producent Jernej Kržič, ki je za skladbo odigral tudi bas kitaro, marelično celoto pa dopolnjuje še odlična Katja Sever Kržič na spremljevalnih vokalih.

Glasba: Dominik Bagola
Besedilo: Dominik Bagola, Aljoša Bagola
Aranžma: Dominik Bagola, Lorenzo Corti, Peter Dekleva, Jernej Kržič
Produkcija: Penrose studio (Ljubljana, SLO)
Mix: Peppe de Angelis, Monopattino studios (Sorrento, ITA) 


Nazaj