Ljubljana, 6. 1. 2020 - Jan Plestenjak in tri največja nakupovalna središča pri nas, Citypark Ljubljana, Europark Maribor in Citycenter Celje, so ob koncu leta poskrbela za nepozabno in neponovljivo doživetje za devet srečnic, ki so si svoj sedež ob Janovem klavirju pri njem doma zagotovile s sodelovanjem v nagradni igri na družabnih omrežjih organizatorjev.

»Več pa ni!« so v en glas pritrdile srečne nagrajenke, oboževalke Jana Plestenjaka, po akustičnem koncertu kar pri njem doma v Strunjanu. Ta neponovljiva zgodba se je začela pisati že leta 2018 z Janovimi koncerti »pri vas doma«, ko je na domovih svojih največjih oboževalk pripravil kar devet akustičnih koncertov v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Janov koncert v intimnem vzdušju njegovega doma je tako zaključek edinstvene glasbene zgodbe z Janom Plestenjakom. Dan pred skokom v novo leto se je devet srečnic: Tjaša, Teja in Špela z ljubljanskega, Sandra, Tanja in Patricija z mariborskega ter Jerneja, Klavdija in Živa s celjskega konca, navdušeno pripravljalo na nepozabno pot v Strunjan. Za vseh devet nagrajenk so v nakupovalnih središčih Citypark Ljubljana, Europark Maribor in Citycenter Celje poskrbeli od glave do peta – od pričeske, ličenja in manikire do stilskega svetovanja in nenazadnje darilnih bonov Desetak. Napetost je naraščala ves dan – med pripravami in enkratno vožnjo z avtobusom do Strunjana. In kmalu je sledilo najboljše – srečanje z Janom in sedež »v prvi vrsti« ob klavirju.

V intimnem prazničnem vzdušju Janove hiše sta Jan Plestenjak in Coto postregla s pravo glasbeno poslastico. Janove balade in nekatere priredbe njegovih pesmi, kot jih še nismo slišali, so očarale njegove zveste oboževalke, da so v zelo sproščenem vzdušju z njim tudi zapele.

»Koncert pri Janu doma je bil eno zelo posebnih doživetij, ki je v meni pustil lep in trajen spomin. Po stisku rok in lepem sprejemu smo se punce ob klavirju predale Janovemu glasu. Energijo, ki jo je vložil v klavir, kitaro in svoj glas ob spremljavi Cota, se ne da opisati z besedami. Nekaj, kar je res nepozabno, pa je bil trenutek, ko sediš ob Janovem klavirju s kozarcem vina v roki, on pa ti zaigra pesem Povej mi, kaj bi rada, ki ti je najbolj pri srcu. Naj dodam še besedo ali dve o Janu: je čudovita, preprosta, pozitivna oseba, z veliko mero duhovitosti, a ko ga uspeš spoznati malo bolj od bliže, ugotoviš, da je človek z veliko, a malce skrivnostno dušo,« je navdušeno dejala nagrajenka Špela iz Ljubljane. Tudi Tjaša, prav tako nagrajenka iz Ljubljane, ni skrivala navdušenja nad edinstveno izkušnjo: »Koncert pri Janu doma je bil prav nepozabno doživetje, ki mi bo za vedno ostalo v spominu. Povabil nas je v svoj praznično okrašen dom, kjer je nas je sprejel z nasmehom in toplim objemom. S Cotom sta nam zaigrala nekaj njegovih najlepših pesmi in balad ter pričarala neverjetno vzdušje.«

Res odličen koncert, poln smeha in solz, so zaključili z druženjem v Janovi dnevni sobi, kjer ni manjkalo simpatičnih vprašanj oboževalk. Jan in organizatorji pa so poskrbeli za piko na i že tako nepozabnega doživetja. Vse nagrajenke so od Jana dobile v trajen spomin prav poseben dar – steklen zvonček z Janovim posvetilom in podpisom.

Po desetih izjemnih koncertih v domačem vzdušju je Jan Plestenjak svoje občutke strnil takole: »Pravzaprav si ne predstavljam bolj intimnega momenta, ki ga lahko dosežeš, kot če prideš k ljudem domov in oni te pogostijo, ti se z njimi pogovarjaš … Ni muz'ka, samo muz'ka. Pomembno je življenje, pomembni so ljudje, pomembno je druženje. Glasbeniki, ki se ukvarjajo samo z inštrumenti in melodijami, so zame slabi glasbeniki. Glasba je življenje, vsak trenutek. Nekdo je natakar, nekdo kuhar, en je glasbenik, drug zdravnik ali pa učiteljica – in vse to je isto. In ko to razumemo in ko ni preprek, nastane čarovnija. To se je vedno znova zgodilo na naših koncertih.« 


Nazaj