Dan D so v petek, 24. maja 2019, po desetih letih ponovno nastopili pred nabito polnim amfiteatrom ljubljanskih Križank in s prepletom stare in nove podobe navdušili številno očinstvo. Koncert so Dan D zasnovali v treh delih – odigrali so svoje največje uspešnice v rockerski izvedbi, preuredili oder za izbor komadov iz akustičnega repertoarja Tiho, velik del koncerta pa posvetili glasbi z novega albuma Knjiga pohval in pritožb.

Skupini so se na odru pridružili svetovno priznani trobentač in skladatelj Igor Matković, tolkalna orkestra Sherzer brigade in Muvaruvagruva, na klavirju pa jih je pospremila njihova dolgoletna sodelavka Emanuela Montanič. Med koncertom so Dan D presenetili s predvajanjem izbora video spotov glasbenikov mlajše generacije – Koala Voice, Ooral Sea, MRFY, Blaž, Matter, Jardier, Generator, Tosca Beat, Zala Kralj in Gašper Šantl ter Smrt boga in otrok – in s tem simbolno izrazili globoko spoštovanje do glasbene in vizualne izvirnosti ter prihodnosti slovenske glasbe.

Koncert so zaključili s skladbo Morilec in odjavno špico, s katero so se zahvalili vsem, ki so jim v času njihove dolgoletne kariere pomagali do tega posebnega in pomembnega večera.

Foto: Marko Alpner


Nazaj