V soboto, 9. 6. 2018, se je, v sklopu festivala Junij v Ljubljani, na Kongresnem trgu odvil dobrodelni koncert Zveze prijateljev mladine Slovenije - Otroci za otroke. Dobrodelni koncert je predstavljal zadnjo točno celodnevnega dogajanja, imenovanega Dan za rock z Zvezo prijateljev mladine Slovenije.

Od 10. do 17. ure so se otroci in mladostniki lahko udeležili raznovrstnih skrbno domišljenih delavnic. Izdelovali so »rock nakit«, lahko so se preizkusili v raznih »rockovsko« navdahnjenih likovnih in ustvarjalnih aktivnostih, pogumni pa so se preobrazili v rockerje in se fotografirali kot prave rock zvezde. V dnevnem delu je bilo pestro tudi na odru. Otroci, mladostniki in njihovi starši so uživali v glasbenem in plesnem programu mladih talentov, zabavali in sprostili pa so se tudi ob igranem programu.

Ob 20. uri pa se je pričel glasbeni program. Obiskovalce Kongresnega trga je najprej ogrela mlada glasbena zasedba 8energy. Uro kasneje pa so oder zavzeli otroci otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše – Rock mulčki, pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča.

Z Rock mulčki so zaigrali in zapeli znani slovenski glasbeniki – Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Neisha in Mala šola rokenrola, Tina Marinšek, Tinkara Kovač, Dan D, Klemen Klemen, Orlek, MRFY, BO! in Koala Voice, pridružili pa so je jim tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in Otroški pevski zbor OŠ Koper. S plesno točko sta koncert popestrila plesalca Nastija Fijolič in Klemen Pirman.

Za sproščeno povezovanje je poskrbel Miha Brajnik, ki je poleg humornih vložkov, večkrat poudaril pomen dobrodelnosti in spodbujal obiskovalce k donacijam za letovanja otrok iz socialno šibkejših okolij, v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu®.

Skrbno izbran glasbeni program in mlada rockovska energija sta napolnila Kongresni trg. Rock mulčki so z dvournim udarnim nastopom dokazali, da lahko tudi otroci razumejo in prenašajo sporočila skozi pesmi in hkrati, da imajo tudi oni moč pomagati drugim. Z veseljem, dobro voljo in odlično glasbo so Rock mulčki in njihovi glasbeni gostje poskrbeli za čarobno vzdušje in obiskovalcem pričarali nepozaben večer.

Čudovit koncert pa ni bil namenjen le obiskovalcem Kongresnega trga, ampak ga je kamera RTV Slovenije zabeležila tudi za tiste, ki se dogodka niso uspeli udeležiti. Veselimo se, da bomo dobrodelni nastop Rock mulčkov in njihovih glasbenih gostov lahko ponovno slišali in videli v soboto, 16. 6. 2018, ob 20. uri, na Prvem programu Televizije Slovenija. Prav tako pa bo poslušalcem na voljo na Prvem programu Radia Slovenija. Takrat bo vzpostavljen tudi klicni center, z vklopi v živo, v katerem bodo donacije gledalcev sprejemali znani Slovenci.

Foto: Yeremie Pierre Noir