Za velikimi hiti, ki kraljujejo na svetovnih lestvicah, se skrivajo posamezniki in posameznice, ki pišejo glasbo in ponavadi ostajajo izven soja reflektorskih luči. Včasih pa se odločijo, da stopijo iz ozadja in se pokažejo svetu. Ena takšnih je avtorica, kitaristka, DJane in izvajalka Romy Madley Croft ali krajše Romy, ki  že kraljuje na svetovnih lestvicah s skladbo 'Lifetime'.

Romy Madley Croft je leta 2018 skupaj z britansko – ameriško navezo Silk City za Duo Lipo napisala mega hit Electricity, ki je bil tudi nagrajen z grammyjem v kategoriji najboljša dance glasba leta 2018. Za 29. letno Romy, kitaristko priznanega britanskega neodvisnega benda The XX je bil to tedaj veliki met. Kreativna Londončanka je z locdownom, zaprtjem javnega življenja, dobila popolnoma nov zagon. V zatišju doma je napisala hit Lifetime (Young Turks / Beggars) ter ga prav takov času karantene posnela v Londonu.

Pesem 'Lifetime' govori o želji po ponovnem snidenju z družino, o ponovnem srečanju s prijatelji ter o evforiji, ki sledi temu srečanju. Brezbrižna, vesela in motivacijska pesem – Romy poje o pomembnosti zavedanja življenja v temu trenutku ter o prisotnosti tukaj in zdaj. DJ-ja od svojega sedemnajstega leta, ko je imela prvi nastop v znani londonski diskoteki. V zadnjem letu se je vrnila k svoji mladostni strasti – nastopila je na festivalu v Manchestru 'Homobloc', torinskem 'Club to club' ter na zatvoritvi festivala Pride inside fot Amnesty. Pogosto je nastopala na BBC Radio 1 Residency.

Obe njene strasti, songwriting ter Dj-janje, sta se združili v debut singlu 'Lifetime' – vznemirljivem, toplem, klubskem pop hitu, ki je odpotoval po sledeh Ibiza style housea in trancea.  Nastal je tudi lyric videospot – avtor je Patrick Savile, za animacijo pa je bil zadolžen Connor Campbell.

Foto I Promo


Nazaj