Festival Ljubljana predstavlja koncert izjemnih pianistov in violončelista, ki mu lahko prisluhnete v ponedeljek, 27. julija ob 20. uri v Viteški dvorani. Nekaj vstopnic je še na voljo. Od 26. julija do 2. avgusta bodo v Kazinski dvorani ob 18.00 potekali koncerti študentov Mojstrskih tečajev. Zagotovite si svojo brezplačno vstopnico.

Sicilijanski pianist Epifanio Comis je študij klavirja na Konservatoriju za glasbo Vincenzo Bellini opravil s summa cum laude in prejel nagrado ter častno omembo. Udeležil se je prek 30 klavirskih tekmovanj in na vsakem dosegel uspešne uvrstitve. Koncertira po raznih državah Evrope, v ZDA, po Tajskem in Kitajskem. Poučuje klavir na Konservatoriju Vincenzo Bellini in na Sicilijanski klavirski akademiji.

Jens-Peter Maintz je vsestranski solist, iskan komorni glasbenik in predan profesor violončela. Od leta 2004 je profesor na Univerzi za umetnost v Berlinu, od leta 2006 pa tudi prvi violončelist Orkestra Festivala v Luzernu. Kot solist in komorni glasbenik koncertira v Nemčiji, v Avstriji, Švici, Španiji, na Nizozemskem, Poljskem, v Južni Ameriki in ZDA. Igra s simfoničnimi orkestri iz Berlina, Leipziga, Stuttgarta, Haaga in Tokia. V preteklosti je večkrat sodeloval s Claudiem Abbadom, zdaj pa z dirigenti, kot so Vladimir Aškenazi, Herbert Blomstedt, Dennis Russel Davies, Marek Janowski, Bobby McFerrin, s triom Fontenay in s solisti Janine Jansen, Julian Rachlin in drugimi. Na klavirju ga bo spremljala Keiko Tamura, japonska pianistka, diplomantka Lübeškega glasbenega kolidža in nagrajenka tekmovanja Čajkovski v Moskvi za najboljšo klavirsko spremljavo. (27. 8., Viteška dvorana Križank)

Vljudno vabljeni, da prisluhnete mladim nadebudnim glasbenikom, ki se bodo predstavili na koncertih študentov Mojstrskih tečajev, in sicer med 26. julijem in 2. avgustom ob 18. uri v Kazinski dvorni. (26. 7. – 2.8., Kazinska dvorana)

- 26. 7. 2020 ob 18.00, Kazinska dvorana Ljubljana
Koncert študentov Mojstrskih tečajev – viola
- 28. 7. 2020 ob 18.00, Kazinska dvorana Ljubljana
Koncert študentov Mojstrskih tečajev – oboa
- 30. 7. 2020 ob 18.00, Kazinska dvorana Ljubljana
Koncert študentov Mojstrskih tečajev – klavir
- 1. 8. 2020 ob 18.00, Kazinska dvorana Ljubljana
Koncert študentov Mojstrskih tečajev – flavta
- 2. 8. 2020 ob 18.00, Kazinska dvorana Ljubljana
Koncert študentov Mojstrskih tečajev – čelo

Več informacij


Nazaj