Maribor, 18. november 2019 – Kulturno umetniško društvo Coda nadaljuje s projektom Glasbeni junaki, s katerim zbirajo sredstva za nove prostore. Po uspešno izvedeni kampanji na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund z 20. novembrom pričenjajo z licitacijami opreme uspešnih športnikov in glasbenikov.

Vsako sredo ob 20.00 bo med 20. novembrom in 8. januarjem na Facebook strani Glasbeni junaki objavljen en izdelek, ki ga bo možno dražiti. Na voljo bo podpisana oprema Filipa Flisarja, Marcosa Tavaresa, Odbojkarskega kluba Maribor, Marka Soršaka Sokija in Emkeja. Mladi glasbeniki pa licitacijam dodajajo tudi osebno noto z ročno izdelanimi voščilnicami in unikatno vinilko z najboljšimi slovenskimi pesmimi v izvedbi učencev KUD Coda. Pri napovedi dražb je Codovcem na pomoč priskočila tudi mariborska mestna svetnica in kulturna delavka Zdenka Križanič.

Ob zaključku leta tako Glasbeni junaki apelirajo na dobrosrčnost podjetij in posameznikov. Vsa zbrana sredstva bodo šla v sklad za nakup novih prostorov, kjer bodo mladi lahko brezskrbno in z navdušenjem ustvarjali. Selitev je načrtovana za naslednje šolsko leto, ko društvo obeležuje 15. obletnico delovanja in obrača nov list papirja v novih prostorih.


Nazaj