Godalkarjem letošnji za koncertne uprizoritve težki časi niso vzeli poguma. Letos prvič začenjajo z novo obliko medsebojnega povezovanja prijateljev, poznavalcev in ljubiteljev žive akustične (godalne) glasbe v obliki cikla koncertov, poimenovanega 'Urban Folk'. Koncertni cikel urbane folk glasbe zasedb z godali so Godalkarji ustvarili zato, da lahko uprizoritve velikih violinskih mojstrov, gostujočih mentorjev Godalkanja, v živo doživite tudi pri nas. Slovenija je v evropskih strokovnih krogih znana po mojstrskih tečajih različnih violinskih slogov. Godalkanje ne gosti zgolj mentorjev; tudi uka željni profesionalni glasbeniki se pripeljejo od daleč, da se lahko udeležijo izobraževanja po naših standardih. In ti manjši koncertni večeri, združeni v cikel 'Urban Folk', so dogodki, ki presegajo zgolj poslušanje koncerta, saj uradnemu delu običajno sledi še jam session, ob katerem ni težko zaplavati v občutke nesmrtnosti.

V letošnjem in prihodnjem letu bo v okviru cikla 'Urban Folk' na sporedu pet edinstvenih, intimnih in manjših koncertnih uprizoritev, ki bodo potekale v Centru slovanskih kultur France Prešeren (CSK France Prešeren) po naslednjem 'urniku':
Sreda, 4. november 2020 - DUO PANFILOFF GAIRARD
Sreda, 16. december 2020 - WILD STRINGS TRIO
Sreda, 13. januar 2021 - TERRA POP
Sreda, 10. februar 2021 - IDA MEIDELL BLYLOD & SLOVENIAN FIDDLE GANG
Sreda, 14. april 2021 - BOJAN CVETREŽNIK – »Tribute to Aca Šišić«

TRADICIONALNI 'VELIKI GALA KONCERT GODALKANJA' PRVO NEDELJO V NOVEMBRU
Koncertni cikel 'Urban Folk' letos Godalkarji napovedujejo tudi z Velikim gala koncertom Godalkanja, ki bo, kot veleva tradicija, potekal prvo novembrsko nedeljo.

Letos Godalkanje potuje v Transilvanijo!
Nastopajo:
Jean-Christophe Gairard (Francija) – violina, brač, kitara
Gaspard Panfiloff (Francija) – kitara, balalajka
Barja Drnovšek – violina
Bojan Cvetrežnik – violina
Wouter Vandenabeele (Belgija) – violina
Angelika Hudler (Avstrija) – violina
Kathryn Döhner (Nemčija) – violina
An Černe – violina
Ana Lazar – violina
Ajda Cvek - violina
Slovenian Fiddle Gang
Specialke z oprodama
Namuznjeni Godalkarji

Letošnji veliki koncert Godalkanja koledarsko sovpada spominu na tiste, ki jih ni več z nami (nedelja, 1. november). A program bo še kako tuzemen - tkale ga bodo niti dežele slavnega grofa Drakule,Transilvanije. Umetniški vodja koncerta bo slovenskemu občinstvu že znani Jean-Christophe Gairard, ki bo nadgradil dosedanje produkcije z Godalkanjem in Simboličnim orkestrom – prav tiste, ki so na spletu doživele največ zanimanja. Obiskovalci Velikega gala koncerta Godalkanja, ki bo tradicionalno potekal prvo novembrsko nedeljo v Festivalni dvorani, se boste lahko naužili še melosov iz okolice Transilvanije, med drugim Moldavije, Romunije in Banata. Orkester na odru bo sestavljen iz glasbenikov šestih držav.

Letošnji gala koncert bo potekal pod posebnimi pogoji, zato v nasprotju s preteklimi edicijami plesali žal ne bomo, lahko pa bomo vadili potrpežljivost – srbečica v petah je namreč huda bolest – in skrbeli drug za drugega.

Nedelja, 1.11.2020 ob 18.00, Festivalna dvorana, Vilharjeva 11, Ljubljana.

Vstopnice (Veliki gala koncert in koncertni cikel Urban Folk)
VSTOPNICA ZA POSAMEZEN DOGODEK: 14 € | 8 € do 18. leta, dijaki in študentje
ABONMA: VELIKI GALA KONCERT GODALKANJA + CIKEL 'URBAN FOLK': 60 € | 36 € do 18. leta, dijaki in študentje.
Abonma je prenosljiv po predhodni najavi. Abonenti prejmejo dodatno brezplačno vstopnico za Veliki gala koncert Godalkanja.

NAKUP VSTOPNIC JE MOŽEN LE V PREDPRODAJI*
www.cskfp.si/godalkanje / www.godalkanje.org

*Velja v času Covid ukrepov


Nazaj