Prvi gramofonski ponedeljek bomo otvorili s kultnimi izdajami gramofonskih plošč pri naši založbi. Obe izdaji vinila bomo pospremili z dnevom odprtih vrat v ponedeljek, 21. 10. 2019 v Dallas Music Shop, ki se nahaja v Rožni dolini, Cesta VI / 40 kjer boste lahko svoje nove vinilke kupili po ekskluzivnih cenah. 

Po odlično sprejetem boxu 'Sabrana dijela 1976-1987' je tik pred izidom legendarni album Paraf Zastave (1984) na vinilu! Posebna izdaja ob 35 – letnici, z izvirno produkcijo in dodatno bonus skladbo 'Metalci'! Album Zastave, ki predstavlja njihovo tretjo fazo delovanja, prinaša Parafovo najbolj zapleteno in ambiciozno ploščo. Zastave so pozabljena mojstrovina hrvaške in jugoslovanske rock glasbe, vizionarski pramen svetlobe in nekakšna prerokba o vseh hudodelstvih, ki so se v nekdanji domovini začele dogajati šele leto dni po prenehanju delovanja Parafov.

Zastave govorijo o kolektivnih ritualih v temelju nekdanje skupnosti, čeprav jih povsod vidimo tudi kot civilizacijsko matrico, s poudarkom na njihovem mitskem, arhetipskem ozadju. Zaradi svoje konsistentne umetniške osredotočenosti, brezhibne glasbeno-besedilne izvedbe dane usmeritve, ki je poleg tega vzbudila temno privlačno, zlobno čustvo in zaradi svojega pristnega nasprotovanja okorom družbene resničnosti, so Zastave eden izmed vrhuncev jugoslovanskega rocka.

Zastave so glede na njihovo nizko začetno naklado eden najbolj priljubljenih albumov v tej regiji, zato bo ta ponovno izdana izdaja razveselila največ oboževalcev vinilnih plošč.

''Ta ('anarhistična in kritična drža avtorjev op.a') je najbolje dokumentirana v njihovem zadnjem sklepnem diskografskem delu Zastave (1984), ki za marsikoga velja za antologijsko in vizionarsko delo jugoslovanskega rocka. Parafi so se prelevili v časovnega popotnika, ki je po svoje analiziral arhetipske in mitološke vzorce navadnega človeka in sistema, v katerem je ta človek. Njihovo najbolj emocionalno glasbeno delo ni prinašalo katarze, temveč je na speven ter aranžersko in produkcijsko dovršen način opozarjalo na zablode in ponavljajoče se družbene vzorce, ki bodo preroško krojili prihodnost našega življenja. Pesmi, ki so bile kot nalašč komponirane, da se poslušajo v okviru družine, prijateljev in sovražnikov. To so bili in ostali Paraf!' (Miroslav Akrapović, dnevnik.si.)

Rocker.si, Nejc Zupančič: 'Čeprav sem za album (Zastave, op.a) potreboval največ časa, da mi je ta zlezel pod kožo, lahko brez težav izrečem naslednje: Gre za najboljši album v bendovem katalogu. Kajti Paraf s svojim zadnjim albumom niso zgolj poskrbeli za popoln zaključek studijskega kataloga. Še več, ustvarili so kultno mojstrovino, ki poleg odličnega povzetka duha post-titovske Jugoslavije ostaja aktualna tudi danes. Hočeš ali nočeš, zgodovina je učiteljica življenja!'

Siddharta praznuje z vinilom ID!
20 let od izida prvega albuma, Pot v X pa še kar traja. Skupina Siddharta, danes največje ime na slovenski glasbeni sceni praznuje, praznuje z vinilom v roki, prvencem, ki je pred dvajsetimi leti zatresel sceno, kasneje stadion in še vedno trese, tudi tiste, ki so takrat komaj začeli hoditi v šolo ali pa se sploh še niso rodili. Siddharta je band, ki svojo Pot v X in druge velike deli in prenaša skozi generacije. Indija, Pot v X, L.E., Le mavrica, Farmer, Črnobelo, Lunanai, Siddharta, Nespodobno opravilo, ki poslušanje vinila nikakor ni + Stipe. Gramofon, gramofonska plošča ali vinil, 11 tistih, ki jih znate na pamet in spomini, spomini izpred dvajsetih let ali dvajsetih minut. Vaša ideniteta. 

V Dallas Music Shopu imamo na voljo tudi nekatere druge vinile kot so na primer Borghesia, Videosex, Riblja Čorba, Jinx in mnogi drugi. Ponudbo vinilov in CDjev lahko preverite tukaj.


Nazaj