Prvi singel nosi naslov Ti nisi vreden mojih solz. Helena ga je zapela z izrednim občutkom, mnogi so mnenja, da že dolgo ni bila tako prepričljiva. Prvi odzivi so res fantastični, pesem so vzljubili predvsem radijski poslušalci. Skladba se je prav povsod že prebila na glasbene lestvice, na več radijskih postajah je že osvojila naslov hit tedna. Tudi album Za vedno ženska dosega že v prvih dneh prodaje neverjetne rezultate, saj se je naročil zbralo že za 15.000 kopij.

Ljudje so Heleno že kar malo pogrešali in komaj čakajo, da bo zopet zapela v živo. Lani je na njene nastope prišlo več kot 50.000 ljudi, letos bo ta številka verjetno še večja. Na njeni koncertih vlada vzdušje, ki ga ni moč opisati. Blagnetova se razdaja nesebično, do zadnjega atoma. Je resnična profesionalka, ki v svoji kategoriji pri nas nima para. Potrebno je bilo veliko odrekanja, toda Helena Blagne je z leti dosegla poseben status. Superzvezdnica že nekaj časa nima prave konkurence in je prav gotovo najbolj (pri)znana Slovenka v zadnjih desetih letih.

V letošnjem letu bodo prišli na svoj račun predvsem njeni oboževalci v Novi gorici (21.12.) in Novem mestu (22. 12), marca 2003 pa še občinstvo v Kopru, Velenju in Ljubljani. Poseben gost njenih odmevnih koncertov, ki so bili lani že vnaprej razprodani, bo legendarni hrvaški pevec Mate Mišo Kovač, znano pa je tudi, da bo program povezovala primorska lepotica Lorella Flego.

Dokaz več, da gre za izvrstno pevko, so pevkini najnovejši uspehi v tujini. Pesem Costa Mykonos, ki jo je posebej zanjo napisal cenjeni nemški producent Robert Jung, je že izšla na singlu, uvrstila pa se je tudi na številne radijske lestvice po vsej Nemčiji. Da gre za pravi hit, priča tudi podatek, da se je pesem uspela uvrstili tudi na mednarodni kompilacijski album Von Herzen Folge 2, ki je že v ponudbi pri nemških internetnih trgovinah.Na tej plošči so zbrana zveneča imena nemške zabavne glasbe.

Pa poglejmo še, katere pesmi je tokrat Helena pripravila za svoje občinstvo.

 • Album se prične s himnično pesmijo TI SI MOJA SREČA, v ozadju slišimo zvonove.
 • Nadaljuje se s prvim singlomTI NISI VREDEN MOJIH SOLZ s klavirjem v ozadju. Značilno je akustično vzdušje, srečamo se z bolečino, ki jo prinaša neuslišana ljubezen.
 • Že tretja pesem, temperamentna in plesna DAJ ZAIGRAJ ZA NAJU DVA prinaša grški melos z buzukijem.
 • Plošča se nadaljuje s starim hitom SIMPATIJA v novi, dance preobleki.
 • Sledi v slovenskem jeziku zapeta pesem COSTA MYKONOS. Z njo se preselimo v sončno Grčijo, v čase, ko je bila Helena tam zaljubljena kot najstnica. Pesem je velik uspeh doživela tudi v Nemčiji, izšla je kot singel in se uspela uvrstiti na številne glasbene lestvice.
 • V nadaljevanju na albumu srečamo skladbo CIGANKA GLEJ, posneto z ansamblom bratov Avsenik. Napisana je v baladnem alpskem melosu, s kitaro, harmoniko, klarinetom in trobento. V njej Helena prerokovalko sprašuje po ljubezni.
 • V BELI BOŽIČNI NOČI je ena najlepših božičnih pesmi, ki jih je bilo kadarkoli posnetih pri nas. Odo prednovoletnemu vzdušju je močno popestril še otroški zbor.
 • Zelo prijetna in poslušljiva pesem je tudi ZA VEDNO ŽENSKA, v kateri pevka svojemu najdražjemu obljubi večno ljubezen.
 • Tudi ODA SLOVENIJI ima zagotovo svoj namen, ob vstopu naše države v Evropsko unijo ni odveč, če slišimo skladbo, ki goji nacionalna čustva.
 • KIRA YORYENA je še ena pesem, posneta v grščini, ki bo všeč vsem ljubiteljem mediteranskih zvokov.
 • Na novi album je Helena uvrstila tudi nemško verzijo skladbe COSTA MYKONOS, s katero si je, kot že rečeno, utrla pot na izredno zahtevno zahodno tržišče.
 • Helena slovi tudi kot izvrstna operna pevka, tokrat nam je postregla z izredno priljubljeno arijo VA PENSIERO iz Verdijeve opere Nabucco, posneto v pop akustični izvedbi s širokim aranžmajem in z zborom v ozadju.
 • Album zaokroži instrumentalna verzija pesmi TI NISI VREDEN MOJIH SOLZ, primerna predvsem kot zvočna kulisa, pa tudi za karaoke.

Nazaj